Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Enginyer/a de projecte en plantes de tractament d'aigua

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'enginyer/a de projectes pren part en les etapes de disseny i posada en marxa d'infraestructures de l'aigua. També executa tot allò necessari per obtenir una òptima explotació dels sistemes que posteriorment es construeixen i s'instal·len des dels departaments de producció de l'empresa de tractament d'aigües. Quan el departament de producció necessita modificar o implantar nous sistemes i instal·lacions ho sol·licita al departament d'enginyeria de processos per tal que procedeixi al seu desenvolupament. És un perfil de caràcter tècnic que requereix d'un intens treball en equip amb altres departaments i molt sovint precisa de dirigir un equip humà multidisciplinar.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil són:
  • Planifica, dissenya i redacta el projecte d'instal·lació de la planta de tractament d'aigua.
  • Col·labora en el procés de disseny de les instal·lacions amb el delineant assignat per al projecte.
  • Realitza els càlculs i dimensionament del equips, xarxes de canonades, xarxes de serveis, etc.
  • Estableix les especificacions tècniques y especificacions funcionals dels equips, instruments, materials i accessoris afectats en el projecte i ho recull tot en forma de documentació tècnica.
  • Manté contacte directe amb diferents proveïdors/es per tal de valorar diferents configuracions tècniques i econòmiques dels equips i instrumentació. Tanmateix, és l'enllaç entre altres agents implicats com poden ser organismes i institucions, constructores, arquitectes, etc.)
  • Controla les diferents fases de l'execució de l'obra segons els criteris i planificació fixats.
  • Participa en proves d'acceptació en fàbrica. Es tracta d'una seqüència de proves realitzades en presència del client/a per tal de demostrar que les instal·lacions satisfan els requisits definits en els documents d'especificació i disseny.
  • Participa de forma puntual en la posta en marxa de noves instal·lacions. A tal efecte, pot existir la figura d'un enginyer/a especialista en posada en marxa amb qui s'haurà de coordinar.
  • Treballa conjuntament amb els enginyers/es en electricitat i control per al càlcul, disseny i integració dels quadres i conduccions elèctriques en els equips. Coordinació amb els enginyers/es de responsables de la calefacció, ventilació i l'aire acondicionat per integrar instal·lacions de serveis auxiliars.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE