Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Aquest tipus de professional treballa en el marc d'una empresa especialitzada en la gestió integral de residus industrials i en la gestió i generació d'aigua. Acostuma a formar part d'una divisió especialitzada en R+D en els camps de la dessalinització i reutilització de l'aigua, pel que sovint s'integra en grans empreses o centres tecnològics orientats a aquest tipus d'activitats. Es tracta d'una ocupació de marcat caràcter tècnic i on destaca la necessitat d'un ampli i profund coneixement del sector de l'aigua. La tasca d'aquests professionals té com a objectiu la generació de coneixement en el camp de la dessalinització i la depuració i reutilització de l'aigua. En aquest sentit, la dinàmica de treball de l'investigador/a gira entorn a la participació en diferents projectes de recerca tot col·laborant amb universitats i altres centres de recerca.

Tasques

Participa en l'execució de projectes de recerca en dependència del director o coordinador del mateix. Dins el projecte li serà assignat un determinat rol, sota el que haurà de coordinar el treballs en R+D per tal que s'executin en les condicions i qualitat acordades.

Dins la tipologia de projectes sota els/les que pot participar es trobaria:
  • El desenvolupament, avaluació i millora del rendiment de les tecnologies associades als processos de l'aigua (captació, depuració, reutilització, dessalinització, etc.).
  • Investigació i desenvolupament de nous processos que permetin obtenir millores substancials (reducció de cost, menor impacte mediambiental, etc.).
  • Desenvolupament de millors tècniques de depuració i dessalinització i testeig de sistemes de tractament avançats.
  • Treballa conjuntament amb altres actors del sector (empreses públiques o privades, centres tecnològics i de recerca, Universitats, organismes i associacions, etc.). En funció de l'abast de les seves funcions, serà el/la responsable de supervisar i coordinar el treball fet per aquests socis i assegurar-ne la qualitat i resultats previstos.
  • Dins el laboratori realitza assajos, probes i experiments per caracteritzar les aigües. Registra les dades necessàries per ser analitzades i posteriorment extraure conclusions rellevants pel projecte.
  • Analitza i sintetitza informació científica i tecnològica relacionada amb la investigació.
  • Puntualment pot ser requerit/da per realitzar formació a altres membres de la unitat de R+D o algun soci/a implicat en l'execució del projecte.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE