Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Hàbitat i Serveis Urbans

El sector d'hàbitat i els serveis urbans dona resposta a la necessitat d'habitatge i de serveis vinculats de qualsevol societat, però malgrat que aquesta necessitat és constant, l'evolució del sector i el seu creixement està condicionat a la situació econòmica que marca el poder adquisitiu de la ciutadania, el flux del mercat immobiliari i la inversió pública. Aquest sector acull tot el conjunt de perfils professionals associats a la construcció, que podem agrupar en funció de les diferents etapes en què s'hi troben, des de l'execució de l'obra i rehabilitació d'edificis, fins als serveis dedicats a la comercialització dels immobles, passant per les ocupacions dirigides a controlar els sistemes de seguretat i qualitat dels materials i els procediments establerts. Els serveis urbans, per altra banda, estan necessàriament imbricats amb la construcció, ja que donen resposta a les necessitats vinculades al manteniment i bon funcionament d'aquests hàbitats urbans en senti ampli.

Construcció

01-2012 | *** | català | principiant

Documents (5 de 6)

Panorámica del sector: Hàbitat i Serveis Urbans

04-2024 | * | català | avançat

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el següents apartats: en poques paraules, transformació digital, fortaleses del sector a Barcelona, els més buscats (perfils professionals i competències) i el futur del sector

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 04-2024

Obrir

Focus sectorial: Mobilitat sostenible

02-2024 | * | català | avançat

Breu informe on ens explica la evolució del sector cap a un model més sostenible. També de l'impacte en el sector i la creació de nous perfils professionals.

Breu informe on ens explica la evolució del sector cap a un model més sostenible. També de l'impacte en el sector i la creació de nous perfils professionals.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 02-2024

Obrir

Focus sectorial: Smart cities

02-2024 | * | català | avançat

Breu informe que ens parla d'un nou model de gestió urbana: les ciutats intel·ligents. També ens detalla els nous perfils professionals que demanarà el mercat de treball.

Breu informe que ens parla d'un nou model de gestió urbana: les ciutats intel·ligents. També ens detalla els nous perfils professionals que demanarà el mercat de treball.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 02-2024

Obrir

Informe Sectorial: Hàbitat i Serveis Urbans

12-2023 | * | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-2023

Obrir

Focus sectorial: Construcció sostenible

08-2023 | *** | català | avançat

Informe curt que ens parla de la importància de la construcció sostenible, dins un marc global que inclou la visió del cicle de vida dels materias. També ens detalla

Informe curt que ens parla de la importància de la construcció sostenible, dins un marc global que inclou la visió del cicle de vida dels materias. També ens detalla el que es demanarà als professionals de la construcció sostenible i quines són les professions implicades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (5 de 5)

Testimoni sectorial: Francesc Ribera

Francesc Ribera, gerent del clúster d'energia eficient de Catalunya, ens comenta la importància de l'economia verda i circular en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'h dediquen i quines noves competències els demandarà.

Testimoni sectorial: Pere Solà

Pere Solà, arquitecte al Parc de l'Alba, ens comenta la importància de l'hàbitat i els servis urbans en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquen i quines són les noves tendències.

Testimoni sectorial: Isabel Valle

Isabel Valle, responsable comercial de la Fundació Laboral de la construcció a Catalunya ens parla sobre la importància de la renovació de la construcció en el futur del sector i com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquin.

Testimoni sectorial: Laia Pagés

Laia Pagès, directora executiva i científica de CARNET, ens parla sobre la importància de la logística i la mobilitat en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquen i quines són les noves tendències.

Jornada sectorial: Fabricació Digital i Impressió 3D

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Fabricació Digital i la Impressió 3D en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 9)

Infografia Hàbitat i Serveis Urbans: Ecosistema del sector

11-01-2024 | ** | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector de l'Hàbitat i Serveis urbans a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 11-01-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/habitat-i-serveis-urbans.html

Infografia Hàbitat i Serveis Urbans: Evolució i canvi tecnològic

10-01-2024 | ** | català | principiant

El sector Hàbitat i serveis Urbans ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i

El sector Hàbitat i serveis Urbans ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 10-01-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/habitat-i-serveis-urbans.html

Infografia Hàbitat i Serveis Urbans: Formació i ocupació

07-12-2022 | *** | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de l'Hàbitat i Serveis Urbans, algunes de les ocupacions més destacades i què valora

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de l'Hàbitat i Serveis Urbans, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 05-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/habitat-i-serveis-urbans.html

Observatorio Industral de la Construcción

23-06-2021 | ** | castellà | principiant

El sector de la construcció es troba davant nous escenaris i reptes excepcionals que haurà de superar per a poder continuar realitzant la seva labor. L'Observatori de la Construcció

El sector de la construcció es troba davant nous escenaris i reptes excepcionals que haurà de superar per a poder continuar realitzant la seva labor. L'Observatori de la Construcció és un instrument d'observació i anàlisi que permeti acostar-nos a les necessitats de treballadors/es i empreses. Té com a finalitat ser un espai de debat, intercanvi i reflexió amb els agents socials, institucions, organismes i qualsevol grup d'interès del sector de la Construcció, per a ser un punt de trobada dels p...

Data de publicació: 22-06-2021

https://www.observatoriodelaconstruccion.com/

Fundación Laboral de la Construcción

04-06-2020 | ** | castellà | avançat

Fundació privada sense ànim de lucre d'àmbit estatal que té per objectius el foment de la formació professional, la millora de la salut i de la seguretat en el

Fundació privada sense ànim de lucre d'àmbit estatal que té per objectius el foment de la formació professional, la millora de la salut i de la seguretat en el treball, així com augmentar la qualificació professional del sector mitjançant mesures com l'expedició de la Targeta Professional de la Construcció.

http://www.fundacionlaboral.org

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Hàbitat i Serveis Urbans

Construcció i rehabilitació d'obres d'edificis

Serveis Urbans


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE