Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'operador/a del mercat elèctric treballa amb els sistemes d'informació necessaris per a la programació i el control d'operacions dins el mercat elèctric. S'encarrega de l'elaboració del programa diari de funcionament del sistema, casant les ofertes i les demandes que li arriben i estant supervisat per una comissió de representants dels productors, distribuïdors, comercialitzadors i consumidors qualificats. És un perfil d'un caràcter analític molt accentuat, ja que la seva tasca es centra en examinar indicadors clau que puguin aportar informació valuosa del mercat. Treballa constantment amb dades, elabora diagnòstics de situació, calcula previsions, defineix estratègies de mercat i col·labora en la presa de decisions que afecten al desenvolupament del negoci. A banda d'aquesta vessant de gestió, ha de disposar també d'una vessant tècnica que li permeti col·laborar en el desenvolupament d'eines analítiques.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil són:
  • Participa en la programació d'aplicacions informàtiques destinades a la realització d'ofertes en els mercats de l'energia i de serveis complementaris.
  • Gestiona ofertes de compravenda d'electricitat en el mercat majorista. A tal efecte, haurà d'agregar previsions diàries procedents dels productors, introduir ofertes diàriament i registrar incidències i ajustaments procedents del productors.
  • Elabora previsions en base a models d'anàlisi sobre diferents variables clau (demanda, pool, generació elèctrica en funció del recurs, etc.)
  • Realitza el seguiment d'informació rellevant de l'evolució del mercat (preus, ofertes, competidors, etc.)
  • Concentra un fort anàlisi de la variable consum i estableix prediccions en base a diferents variables explicatives (meteorologia, demanda registrada en períodes similars, evolució del preu dels combustibles, introducció de canvis en la regulació, etc.)
  • Estima quotes de mercat i fa vigilància de les estratègies dutes a terme pel competidors.
  • Elabora informes de seguiment que serviran de suport a la presa de decisions estratègiques.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE