Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

La seguretat estructural té per objectiu eliminar o minimitzar els riscos que originen o afecten la cimentació, els suports, les bigues o qualsevol element estructural d'una construcció per garantir que no s'esfondri. És una àrea transdisciplinar, ja que la seguretat estructural es treballa des de la perspectiva de la construcció, els incendis, els materials, etc.

El/La tècnic/a en seguretat estructural aplica la normativa i les especificacions tècniques que es desenvolupen en matèria de seguretat estructural. Majoritàriament treballa tant en enginyeries com en despatxos d'arquitectura.

Tasques

  • Defineix com ha de ser l'estructura d'una edificació i fa els càlculs per garantir-ne la seguretat. La normativa que fa referència a la seguretat estructural, com ara la Llei d'ordenació de l'edificació, l'estableix com un dels requisits bàsics relatiu a la seguretat en els edificis. L'estructura ha de complir uns criteris mínims establerts per la normativa que busquen garantir la seguretat dels edificis. Per tant, l'especialista aplica la normativa sobre seguretat estructural en el projecte de l'edifici. Dins aquesta normativa es destaca, per la seva complexitat, l'aplicació de normes tècniques harmonitzades com els eurocodis.
  • Verifica l'aplicació de les normatives en seguretat estructural. Un cop feta la construcció, la Llei d'ordenació de l'edificació estableix la necessitat de verificar, entre altres paràmetres, que l'estructura és correcta i que compleix les normes de seguretat. Per això, l'especialista fa una anàlisi de l'estructura i comprova que compleix la normativa.
  • Avalua estructures existents per tal de comprovar que no té cap problema i que compleix la normativa.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE