Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/La renta vidres especialitzat/da neteja únicament superfícies polides (vidres, vitrines, miralls...) de botigues, oficines, edificis, torres o monuments de diferents dimensions utilitzant mètodes de neteja i d'elevació (si són necessaris) apropiats (escales, bastides, cordes -sistema d'escalada-...).

Segons les àrees de neteja calen determinades habilitats d'escalada i de no aversió al risc ni a les altures. En la majoria de casos cal una capacitació especialitzada. Actualment, aquestes feines de neteja per empreses o institucions s'estan especialitzant en molts aspectes, d'una banda pel seu caràcter quotidià o periòdic i d'altra banda per les característiques pròpies de la feina.

En general, la neteja dels interiors (terres, taules, neteja de la pols...) és una tasca quotidiana; en canvi, la neteja dels vidres i miralls és una tasca periòdica que necessita unes condicions, uns productes i unes habilitats específiques diferents.

Tasques

Les tasques específiques del renta vidres especialitzat no es diferencien gaire de les d'un renta vidres no especialitzat. El que sí que varia són les condicions en què aquell desenvolupa la seva feina. Aquestes condicions són les següents:
 • Neteja de vidres d'interiors i miralls: renta finestres per la cara interior, i vidres separadors de diferents llocs o àrees de treball.
 • Neteja de vidres exteriors:
  Pot tractar-se d'edificis tradicionals on la part exterior del vidre es pot netejar des de dins o des del balcó.
  Pot tractar-se d'edificis d'oficines o moderns similars als d'oficines (o sigui lineals, i per tant obliguen a utilitzar "ascensors exteriors"), o
  Pot tractar-se d'edificis singulars en vidre o grans superfícies en vidre de difícil accés.
Les tasques concretes que ha de desenvolupar són:
 • Quan es tracta d'interiors, abans de realitzar la feina ha de protegir les altres àrees perquè no resultin afectades per qualsevol dels productes utilitzats en la neteja.
 • Realitza la feina mateix de netejar vidres, miralls o superfícies polides: aplica, amb una esponja o un drap, un producte de neteja especial sobre les superfícies que cal netejar.
 • Neteja i esbandeix els vidres o miralls amb l'ajuda d'una escombreta o raspall de goma.
 • Treu les taques més difícils fregant-les amb un drap o un rascador.
 • Acaba la feina fregant amb un drap per llustrar-los.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE