Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en instrumentació solar

Descripció

El perfil d'instrumentista s'acostuma a demandar molt en les fases de posada en marxa de noves plantes energètiques i per al posterior manteniment dels equips. Es tracta de professionals que depenen directament de la persona que gestiona tota la instrumentació elèctrica, per tant, necessiten portar a terme una col·laboració activa comú i amb altres àrees com l'enginyeria, per tal d'efectuar un bon manteniment de la planta.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són les següents:
  • Repara les averies en els equips i en els quadres elèctrics. Supervisa comptadors, equips de mesura, connecta components i transductors i verifica els circuits de força.
  • Opera sobre les xarxes d'alta tensió. Revisa visualment les xarxes, repara la cadena d'aïlladors i els conductors i porta a terme petites operacions de millora com l'aplicació d'elements de reforç sobre les xarxes.
  • Instal·lació i supervisió de vàlvules automàtiques. Controla el correcte funcionament de les vàlvules del camp solar així com les vàlvules de l'illa de potència
  • Calibra la instrumentació de la planta per al seu òptim funcionament. Ajusta els termopars i els heliòstats.
  • Realitza inspeccions de manteniment preventiu dels equips. Defineix el calendari i la freqüència de les inspeccions i per a cadascuna d'aquestes realitza les tasques necessàries (neteja, lubricació, calibració, ajustaments, etc.).
  • Executa el manteniment predictiu dels equips. Analitza els olis, vigila les vibracions i mesura les temperatures.
  • Efectua petits treballs de reparació al taller.
  • Elabora informes de situació.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE