Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la projectista d'instal·lacions d'energia renovable s'encarrega del disseny, la planificació i la verificació tècnica, segons la normativa, de sistemes d'aprofitament de l'energia renovable, tant per al subministrament destinat al consum domèstic i industrial com per a la generació sostenible d'electricitat o d'escalfament de la xarxa de calor.

Aquesta figura professional estudia la viabilitat i emplaçament, elabora el projecte, planifica l'execució i verifica l'adequació de l'obra quan ja ha estat executada, bé es tracti d'instal·lacions d'energia eòlica, d'energies solars (fotovoltaica, tèrmica, termosolar, etc.), d'energia hidràulica, geotèrmica o de biomassa.

Tasques

  • Selecciona el sistema de captació d'energia renovable més adequat a les necessitats de la clientela.
  • Realitza els càlculs de la superfície, del rendiment dels col·lectors i dels altres elements del sistema segons les especificacions tècniques.
  • Redacta el projecte d'instal·lació, que inclou la memòria tècnica, els càlculs, els plànols i el manual d'operació i manteniment, atenent-se a la reglamentació tècnica de l'energia renovable.
  • Calcula el pressupost i redacta el contracte de la instal·lació, que inclou la garantia i el manteniment del sistema.
  • Concreta l'adquisició dels elements del sistema, en funció del projecte de la instal·lació.
  • Tracta amb les empreses proveïdores dels diferents elements i amb tallers, si cal.
  • Programa l'execució de la instal·lació en funció dels recursos humans disponibles i de les característiques del sistema que s'ha d'instal·lar.
  • Complimenta els requisits reglamentaris amb l'administració.
  • Realitza el seguiment de l'execució de les instal·lacions relatiu a les condicions de qualitat i seguretat en el treball dels instal·ladors.
  • Cerca informació tècnica per millorar els sistemes que ofereix l'empresa.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE