Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El tècnic en gestió sostenible d'espais naturals és la persona responsable de garantir que els usos i aprofitaments que es fan en un espai o zona determinada, estiguin d'acord amb la normativa que l'afecta.

Aquesta normativa, que pot ser un Plà d'Ús i Gestió (PUG), o instrumetn anàleg, té com a objectiu la conservació de la biodiversitat biològica d'una zona i l'ús sostenible dels seus components. Així, activitats com l'agricultura, la caça i la pesca, el turisme, etc., estan regulades, i aquest professional és el responsable que es compleixi la normativa.

Gestiona l'espai, (que pot ser una zona boscosa, un litoral, etc.), i n'és el responsable, col·laborant també en la revisió i actualització de la normativa que l'afecta.

Tasques

  • Vetlla per l'execució dels projectes previstos en el Pla d'ús i gestió, responent davant de l'administració o organització competent.
  • Coordina les tasques de vigilància i guarderia, amb eventual dedicació horària parcial a les mateixes.
  • Vetlla per la conservació de les instal·lacions i coordina les tasques de manteniment.
  • Controla el correcte desenvolupament de les activitats d'ús públic i recerca, autoritzades o previstes en el PUG, de les activitats d'aprofitament dels recursos naturals o obres que es realitzin i que puguin afectar al medi.
  • Controla el correcte funcionament dels projectes de conservació, recuperació i monitorització d'hàbitats i espècies rellevants.
  • Es responsabilitza de la correcta realització de les tasques encomanades a equips temporals o permanents de treballadors (educadors ambientals, guardes, etc.).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE