Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a d'energia renovable

Descripció

L'energia renovable és una font d'energia segura que no produeix emissions a l'atmosfera ni residus, llevat dels de la fabricació dels equips i de l'oli dels engranatges. A més, a mesura que ha evolucionat el disseny de les instal·lacions s'ha aconseguit un millor rendiment energètic i una major potencia de generació d'energia. Cal tenir en compte que les característiques de les instal·lacions d'energia renovable, bé sigui eòlica, d'energies solars (fotovoltaica, tèrmica, termosolar, etc.), d'energia hidràulica, geotèrmica o de biomassa, han de ser específiques i depenen de les condicions de cada emplaçament.

El/la professional del disseny d'instal·lacions d'energia gestiona els projectes de disseny mecànic en l'àmbit de l'energia renovable. S'encarrega de conceptuar i dimensionar els components mecànics de les instal·lacions, i generar la informació necessària per a la seva fabricació i manteniment, i per a l'homologació, si s'escau.

Tasques

  • Col·labora estretament amb el departament de producció, per la qual cosa ha de conèixer bé el procés productiu.
  • Dirigeix un equip de col·laboradors: delineants, projectistes, etc.
  • Avalua prèviament els costos de l'equip que cal dissenyar i fa el seguiment de l'evolució d'aquests costos al llarg del procés.
  • Fa el seguiment dels terminis del disseny i proposa accions correctores en cas de retard.
  • Prepara la documentació, que finalment es transferirà al departament de producció, amb els càlculs, criteris de fabricació i punts que s'han de controlar.
  • Es responsabilitza del compliment dels controls de qualitat del disseny.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE