Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Tècnic/a d'instal·lació i manteniment d'energia solar fotovoltaica

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Instal·lador/a fotovoltaic

Descripció

És el/la tècnic/a especialista en la instal·lació i el manteniment de panells o mòduls solars fotovoltaics i d'equips auxiliars destinats a la producció i el consum d'energia elèctrica domèstica, industrial i de serveis.

Aquests sistemes permeten transformar la radiació solar en electricitat, per cobrir una part important de la demanda elèctrica sense emetre gasos contaminants. Les seves aplicacions van des del funcionament d'aparells de consum petits (rellotges, calculadores) fins a l'electrificació d'habitatges o nuclis aïllats de població, l'enllumenat públic, etc. Aquests sistemes poden ser autònoms, per poder consumir directament l'energia generada, o poden estar, cada vegada més, connectats a la xarxa.

Tasques

  • S'encarrega de fer la instal·lació, el manteniment i les reparacions dels sistemes de captació d'energia solar fotovoltaica de baixa i mitjana potència, així com de les línies i equips auxiliars de control. Ho fa a partir de plànols, esquemes i especificacions tècniques, aplicant la normativa i en condicions de seguretat i qualitat.
  • Realitza la connexió a la xarxa de distribució, si s'escau.
  • Realitza el manteniment per obtenir un rendiment energètic òptim.
  • Sovint gestiona i comercialitza aparells en empreses petites o tallers.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE