Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Metanitzador/a

Descripció

El/la tècnic/a d'instal·lacions de metanització és la persona encarregada del bon funcionament d'una instal·lació de metanització.

El procés de metanització consisteix en l'obtenció de metà, que és un biogàs aprofitable com a font d'energia, a partir de la biomassa. Aquesta biomassa pot provenir de diverses fonts, des de residus sòlids urbans fins a explotacions forestals. Les tecnologies més modernes permeten utilitzar la biomassa per a usos industrials, per a la generació conjunta de calor i electricitat (cogeneració) o per cobrir les necessitats energètiques de zones residencials.

Aquest/a professional duu a terme el control tècnic del procés productiu, coordina el treball dels operaris i operàries en tasques relacionades i controla el funcionament general de la instal·lació dedicada a la metanització.

Tasques

Es responsabilitza de la gestió ordinària i del manteniment de les instal·lacions de metanització de granges, depuradores, parcs ecològics o altres instal·lacions de caràcter públic o privat.
  • Estableix els criteris relatius a les característiques de la matèria orgànica que s'ha de tractar.
  • Elabora un codi normatiu estàndard sobre les condicions de treball, les mesures de seguretat, etc. d'obligat compliment per als operaris i el personal laboral de la instal·lació i fins i tot per als visitants.
  • Controla tècnicament el procés productiu i de la qualitat o riquesa del biogàs obtingut.
  • Redacta informes periòdics sobre rendiments i qualitat del biogàs obtingut, incidències de la instal·lació, tant de caràcter tècnic com relacionades amb qüestions de processos productius i altres que pugui encomanar la direcció de l'empresa.
  • Estudia previsions i assessora la direcció de l'empresa sobre aspectes tècnics generals i específics.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE