Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Cap de producció de mòduls i cèl·lules fotovoltaiques

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Es tracta de professionals que treballen dins el departament d'operacions d'una fàbrica de mòduls i cèl·lules fotovoltaiques. El i la cap de producció fotovoltaica ha de treballar estretament amb la persona responsable d'operacions de la fàbrica, informant-la en tot moment sobre com es desenvolupa el procés productiu. També s'encarrega de garantir el bon funcionament de la cadena productiva així com de verificar que el producte final compleix amb tots els requisits i especificacions previstes.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són les següents:
  • Lidera i coordina tot l'equip productiu de la fàbrica de components fotovoltaics. Ha de tenir la capacitat de dirigir el personal operari de la fàbrica i planificar les tasques que han de dur a terme els seus equips.
  • Analitza les fases del procés productiu, determina procediments a seguir i gestiona qualsevol canvi que sigui necessari introduir. Estableix pautes d'anàlisi en termes de productivitat, eficiència i qualitat per tal d'optimitzar la producció.
  • Implanta i fa el seguiment del Lean Manufacturing (sistemes de gestió encaminats a optimitzar la relació costos - qualitat). Detecta problemes des de l'origen i proposa solucions, elimina activitats que no produeixin valor afegit i optimitza els recursos (tant capital humà com materials productius).
  • Proposa i coordina sistemes de millora contínua així com models de qualitat. Participa en l'estandardització dels processos productius per tal de garantir que s'assoleixen els volums de producció fixats.
  • Analitza els indicadors productius així com el compliment dels objectius fixats. S'assegura que es registrin correctament les dades referents al ritme productiu per tal d'avaluar-les i fer seguiments i càlculs de tendències.
  • Controla els costos associats a la producció i realitza propostes encaminades a la seva reducció. Revisa les despeses associades a la seva àrea (maquinària, personal, aprovisionaments, proveïdors, etc).
  • Elabora informes de situació i es comunica periòdicament amb la direcció de la fàbrica.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE