Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Instal·lador/a termosolar

Descripció

L'instal·lador/a de sistemes de captació d'energia solar tèrmica és la persona que es dedica a fer la instal·lació, la verificació i el manteniment dels sistemes de captació i utilització d'energia solar activa de baixa temperatura.

La utilització de l'energia solar activa de baixa temperatura és l'aprofitament de la radiació del sol per produir aigua calenta sanitària, climatització, escalfament de l'aigua de les piscines i aplicacions industrials. També s'utilitza en aplicacions agrícoles com hivernacles i en plantes de purificació i desalinització d'aigua. Fins i tot ja s'està utilitzant per a la refrigeració. Aquestes instal·lacions tenen un sistema de captació, un sistema d'emmagatzematge i un sistema de distribució.

Tasques

  • S'encarrega de fer la instal·lació, el manteniment i la reparació dels sistemes de captació d'energia solar tèrmica, a partir de plànols, esquemes i especificacions tècniques, aplicant la normativa vigent, i en condicions de màxima seguretat i qualitat.
  • Construeix suports, perfils i peces metàl·liques que munta sobre els elements estructurals dels edificis d'acord amb el projecte d'instal·lació.
  • Instal·la equips electromecànics per al bombeig i la pressurització de l'aigua de la xarxa de les canonades, segons les indicacions tècniques i en màximes condicions de seguretat.
  • Realitza el manteniment per obtenir un rendiment energètic òptim.
  • Fa tasques administratives, de gestió i de comercialització, si treballa en una petita empresa o taller.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE