Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Gestor/a energètic/a

Descripció

L'eficiència energètica és un concepte estretament lligat a les energies renovables i té per objectiu optimitzar la relació existent entre el consum d'energia i el producte o servei final que s'obté d'aquest consum. És una activitat relacionada amb la innovació ja que les principals vies d'optimització passen per implementar la inversió en tecnologia i gestió de l'empresa.

En el context de les energies renovables, l'eficiència energètica s'encamina a la consecució d'objectius fixats en aspectes com la garantia en el subministrament, la competitivitat i el respecte pel medi ambient.

El perfil d'aquesta ocupació és el propi d'un consultor/a o enginyer/a que treballa en una planta de producció industrial en l'àmbit de l'enginyeria de processos i sistemes. Participa en l'execució de projectes per millorar l'eficiència energètica de plantes de producció industrial a través de la implantació de millores, entre elles, l'ús d'energies renovables com a substitut de les fonts tradicionals.

Tasques

Aquest perfil professional generalment està associat al desenvolupament de les següents tasques:
  • Col·labora activament en la realització de projectes d'eficiència en el sí d'aquelles empreses que busquen l'estalvi de recursos.
  • Identifica i analitza els punts amb major potencial d'estalvi en el context d'una planta energètica a partir de les pautes d'anàlisi de factors clau que prèviament ha fixat.
  • Du a terme auditories energètiques. Analitza el fluxos d'energia, registra els excessos i quantifica aquells consums no productius.
  • Desenvolupa i implanta tècniques de conservació energètica.
  • Realitza auditories tecnològiques per optimitzar el rendiment i reduir el consum.
  • Executa estudis de viabilitat relacionats amb la implantació d'energies renovables.
  • Estableix diagnòstics energètics i proposa solucions i millores en base a resultats. Busca contínuament noves oportunitats de reducció.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE