Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Professional coneixedor/a del sector de l'energia que acostuma a treballar en enginyeries, despatxos d'arquitectura i empreses especialitzades en la prestació de serveis energètics (auditories energètiques, certificació energètica d'edificis, implantació de sistemes de gestió energètics, etc.).

La seva missió es centra en gestionar l'ús eficient de l'energia, avaluant l'eficiència de les instal·lacions d'energia i aigua en edificis, col·laborant en el procés de certificació energètica d'edificis, determinant la viabilitat d'implantació d'instal·lacions solars, promocionant l'ús eficient de l'energia i realitzant propostes de millora, amb la qualitat exigida, complint la reglamentació vigent i sempre en condicions de seguretat.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil són:
 • Avalua l'eficiència energètica de les instal·lacions d'edificis. Dins aquesta tasca s'encarregarà de:
  - Realitzar un seguit de comprovacions per verificar que es compleixen els requisits de la normativa vigent relativa a eficiència energètica. Concretament, analitzarà els generadors de calor i fred, ventiladors, circuladors i xarxes de canonades, conductes de distribució, instal·lacions d'enllumenat interior i exterior, etc.
  - Elaborar informes amb propostes de millora per augmentar l'eficiència energètica de les instal·lacions
  - Organitzar i controlar la correcta aplicació de les normes i mesures de prevenció de riscos, seguretat, salut i mediambientals en les operacions d'inspecció de l'eficiència energètica d'instal·lacions.
 • Col·labora en el procés de certificació energètica d'edificis. Dins aquesta tasca s'encarregarà de:
  - Supervisar els paràmetres constructius de l'edifici i establir el nivell de demanda energètica associat a partir de programes informàtics homologats (principalment LIDER i CALENER)
  - Proporcionar suport en la gestió administrativa del procés de certificació.
 • Gestiona l'ús eficient de l'aigua a l¿edificació. Dins aquesta tasca s'encarregarà de:
  - Avaluar els diferents usos i consums d'aigua a l'edifici, analitzant l'adequació de les característiques de les instal·lacions a les demandes dels usuaris/àries i l'ús eficient de l'aigua.
  - Determinar l'efectivitat dels sistemes de control i altres dispositius utilitzats per a un ús racional de l'aigua.
  - Dissenyar i proposar alternatives d'estalvi i d'ús eficient de l'aigua.
 • Determina la necessitat i viabilitat de projectes d'instal·lacions solars en funció dels interessos energètics de l'usuari/ària.
 • Promou l'ús eficient de l'energia. Desenvolupa accions formatives dirigides a consumidors/es, empreses i organitzacions.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE