Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'educador/a ambiental conceptualitza i dissenya les línies mestres de campanyes i programes d'educació i comunicació ambiental adreçades al públic en general o a un públic específic.

Treballa en col·laboració estreta amb els diferents agents socials i les empreses o administracions, i porta la direcció tècnica del treball dels equips de monitors/es o divulgadors/es ambientals.

Adscrit/a generalment a Administracions públiques (locals, departaments autonòmics, Entitat Metropolitana, etc.), grans i mitjanes empreses i ONG, equips d'educació ambiental o empreses de serveis ambientals.

Tasques

  • Participa en el disseny d'estratègies informatives, formatives, de comunicació i de participació, per conscienciar la població de la importància de la participació en les solucions dels problemes ambientals.
  • Dirigeix i coordina el disseny de materials informatius i educatius, campanyes i estratègies adients en funció del col·lectiu receptor (vídeos, conferències, jocs, concursos, tallers, etc.).
  • Forma els/les professionals executors/es dels programes d'educació ambiental (monitors/es, educadors/es per al lleure, docents, etc.), en funció del caràcter específic de les matèries i dels col·lectius receptors dels programes.
  • Promou la transformació ambiental dels centres.
  • Promou els processos participatius de la població en general i de col·lectius específics com a eina formativa d'educació dirigida a l'acció.
  • Avalua l'efectivitat de les campanyes realitzades o en curs i hi introdueix els canvis o modificacions necessaris.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE