Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Ecoarquitecte/a

Descripció

El/la consultor/a bioclimàtic/a treballa per a l'aprofitament passiu de l'energia solar en el disseny d'edificis de nova construcció i en l'adequació dels edificis ja construïts. Busca la disposició òptima dels elements arquitectònics, els materials més aïllants, etc., per aconseguir el més alt nivell de confort, tot aprofitant al màxim l'energia solar rebuda i les possibilitats de ventilació.

Les tècniques bioclimàtiques són les que permeten aprofitar les fonts naturals de temperatura i radiació per minimitzar el consum d'energies no renovables i reduir les emissions contaminants.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Participa en la fase de disseny de noves construccions, assessorant sobre criteris bioclimàtics que permeten optimitzar el projecte.
  • Col·labora en l'elaboració de projectes per a l'adequació bioclimàtica d'espais públics i privats ja existents.
  • Segons les característiques de la seva intervenció, realitza la direcció d'execució d'obra, controlant la qualitat dels materials i/o processos constructius de l'obra.
  • Coordina els diferents professionals, oficis i empreses que intervenen en la construcció o rehabilitació d'un edifici.
  • Fa el seguiment i l'anàlisi del comportament dels espais construïts.
  • Actua de consultoria en matèria de condicionament d'espais i instal·lacions segons les normatives implantades i els problemes detectats.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE