Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Digital matte artist

Descripció

L'artista de processos digitals utilitza els seus coneixements en programes informàtics d'animació i les seves habilitats pictòriques per crear pintures o dibuixos, per retocar el color i animar productes multimèdia (pel·lícules, vídeos, videojocs, curts, espots publicitaris o sèries d'animació).

En certa manera, el treball d'aquest artista forma part dels entorns digitals en 3D i ocasionalment en 2D per la qual cosa ha de conèixer les eines per operar-hi.

Aquest professional participa en el procés de producció d'un producte audiovisual digital sota els requeriments del director de fotografia i combina el seu treball amb el dels compositors d'imatges digitals, realitzadors d'efectes especials, supervisors d'efectes visuals i directors tècnics.

Tasques

 • Estudia com millorar un producte audiovisual amb imatges de creació.
  A partir de l'estil visual que es vol aconseguir en el producte, l'artista estudia què pot aportar el retoc digital del color o la inclusió de pintures.
  Proposa solucions de color o de tipus pictòric amb el propòsit d'aproximar el producte final a la intenció inicial del director de fotografia.
 • Utilitza l'ordinador per crear pintures o dibuixos que després s'integren en un audiovisual.
  Dissenya i crea pintures en 2D i 3D per millorar figures, ambients i escenes que aniran integrades en un producte digital.
  Coneix a la perfecció les eines de software d'animació i de pintura amb les quals elabora aquestes creacions.
  Mitjançant aquestes creacions, millora els ambients o els efectes especials que poden veure's en pel·lícules, espots, o videojocs tenint en compte la perspectiva, l'angle de la càmera i la distància focal en els plànols retocats.
  Sap com integrar aquestes pintures o dibuixos en el producte audiovisual final.
 • Busca i ofereix referències reals per crear les seves escenes o pintures.
  Proporciona als professionals que col·laboren en la producció el material fotogràfic de referència per a la creació de les escenes i pintures digitals.
  Analitza els models físics i de situació per després poder imitar-los a través de les seves escenes o de pintures digitals.
 • Treballa en equip per garantir la qualitat dels resultats finals del producte.
 • Utilitza software d'animació per tal d'animar els personatjes en base als models predefinits en 3D.
  Col·labora estretament amb el supervisor d'efectes visuals i amb el director de fotografia, que li transmeten les directrius que cal seguir assegurar que els resultats finals s'ajustin al concepte previ.
  Integra les seves creacions al producte final amb l'ajuda del compositor d'imatges digitals.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE