Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Digital matte artist, Grafista o Dissenyador/a gràfic/a

Descripció

L'artista de processos digitals treballa en produccions audiovisuals o multimèdia que es basen en l'animació. Utilitza els seus coneixements en programes informàtics d'animació i les seves habilitats pictòriques per crear i manipular pintures o dibuixos, per retocar el color, eliminar defectes i elaborar i animar productes digitals i multimèdia (pel·lícules, vídeos, videojocs, curts, espots publicitaris o sèries d'animació).
En certa manera, el seu treball forma part dels entorns digitals en 3D i ocasionalment en 2D per la qual cosa ha de conèixer les eines per operar-hi.

Quan participa en produccions audiovisuals digitals, aquest/a professional treballa sota els requeriments del/a director/a de fotografia i combina la seva feina amb la de l'equip de composició d'imatges digitals, realització d'efectes especials, supervisió d'efectes visuals i direcció tècnica.

Tasques

Les tasques que duu a terme l'artista de processos digitals són les següents:
  • Estudia com millorar un producte audiovisual amb imatges de creació a partir de l'estil visual que es vol aconseguir, proposant solucions de color o de tipus pictòric segons indicacions de la direcció de fotografia.
  • Busca i ofereix referències reals per crear les seves escenes o pintures. Analitza els models físics i de situació per després poder imitar-los a través de les seves escenes o de pintures digitals.
    Proporciona a l'equip que col·labora en la producció el material fotogràfic de referència per a la creació de les escenes i pintures digitals.
  • Participa en el procés de creació d'una animació. Dissenya i crea pintures en 2D i 3D per millorar figures, ambients i escenes que aniran integrades en un producte digital.
    Mitjançant aquestes creacions, millora els ambients o els efectes especials que poden veure's en pel·lícules, espots, o videojocs tenint en compte la perspectiva, l'angle de la càmera i la distància focal en els plànols retocats.
  • Integra les seves creacions, retoca i realitza l'acabat del producte final.
  • Utilitza software específic d'animació i de pintura per tal de retocar, modelar i d'animar els personatges i elaborar les creacions.
  • Treballa en equip per garantir la qualitat dels resultats finals del producte. Col·labora estretament amb el l'equip supervisor d'efectes visuals i amb el/la director/a de fotografia, que li transmeten les directrius que cal seguir assegurar que els resultats finals s'ajustin al concepte previ.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE