Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Els/les actors/actrius donen vida als personatges en el teatre, el cinema, la televisió i la ràdio, o en altres activitats relacionades amb el món audiovisual (com la publicitat). Un/a actor/actriu ha d'utilitzar la paraula, el moviment, l'expressió per a interpretar un guió o improvisar un paper de manera creïble i natural. A vegades, també es necessiten habilitats com el cant o el ball per interpretar alguns papers (teatre musical). Un/a actor/actriu ha de promoure les seves capacitats mitjançant la interacció amb altres professionals, així com anar millorant contínuament les seves habilitats interpretatives. Aquests/es professionals han d'estar disposats/des a provar noves funcions en la permanent recerca de noves opcions que els ajudin a fer-se un lloc dins aquesta professió.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil són:
  • Interpreta els papers adjudicats a l'actor/actriu en els diferents espectacles en els que participa.
  • Recerca i/o investiga del seu paper, a diferents nivells, conceptual, històric, biogràfic, etc., en funció de les característiques del personatge i de l'espectacle.
  • Memoritza i repeteix els textos o moviments establerts en l'espectacle, incorporant elements emocionals i de comunicació.
  • Realitza cursos de formació específics o tallers.
  • Prepara i realitza els assajos dels espectacles en els que participi.
  • Fa col·laboracions en l'àmbit de la publicitat (a nivell de fotografia, televisió, internet, etc.), el doblatge, participació en disseny de productes digitals o participació en esdeveniments ¿ principalment, corporatius -.
  • Estableix contactes amb agents del sector, per tal d'obtenir nous papers.
  • Assisteix a audicions i càstings.
  • En funció de la grandària de la companyia a la que pertanyi, els/les actors/actrius poden assumir tasques pròpies d'altres perfils com són l'escenografia, la direcció o la producció d'espectacles.
  • De vegades, els/les actors/actrius també participen en l'àmbit de l'ensenyament o en l'àmbit de la gestió cultural.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE