Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

La persona que exerceix de realitzador/a s'encarrega de la direcció dels diferents perfils tècnics i artístics que intervenen en la creació d'un producte audiovisual. Responsable de la seva factura i continguts, és qui ha d'assolir els objectius fixats per la producció.

El/La realitzador/a pot treballar en diferents àmbits de la comunicació audiovisual: cinema, televisió, nous mitjans, publicitat o promocions musicals, esdeveniments, vídeos corporatius o formats de vídeo artístic. La realització implica una gran capacitat d'organització i gestió dels equips humans i tècnics que treballen al servei d'una idea creativa. El nivell de llibertat creativa i la possibilitat de prendre decisions varia tant pel contracte i el pacte que existeixi entre producció i realització com pel tipus de producte que s'estigui realitzant.

Tasques

Les tasques que finalment portarà a terme aquest perfil professional varien en funció del producte concret. Tot i així, les tasques més rellevants són:
  • Treball intens de planificació i preparació del rodatge: desglossament tècnic dels guions, escaletes i propostes filtrades per producció.
  • Perfecta organització dels equips tècnics i humans que participen a la fase de rodatge.
  • Execució del pla de rodatge: control del pressupost, preparació de la fase de rodatge i execució.
  • Preparació del material per als processos de postproducció, direcció i assessorament dels mateixos.
  • Detectar les millors aptituds de l'equip humà que dirigeix i poder integrar-les per assolir els objectius finals de la realització.
  • Lideratge per tal de dirimir potencials conflictes que puguin sorgir en les diferents etapes del procés d'elaboració d'un producte audiovisual.
  • Anàlisis dels aspectes artístics del treball que realitza.
  • Integració dels elements narratius i visuals.
  • Planificar per tal de poder executar un pressupost tancat i complir els objectius en el temps establert per producció.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE