Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El o la guionista s'encarrega de l'escriptura a l'entorn audiovisual, treballant en la creació i subministrament de continguts per a diferents tipus d'empreses del sector. El seu treball ha experimentat canvis importants en els últims anys obrint-se noves possibilitats per a l'escriptura de l'audiovisual a mesura que els suports, formats i finestres d'exhibició creixien. La funció principal d'aquest perfil és crear continguts, escriure a partir d'un ampli domini de tècniques d¿escriptura i un coneixement professional del llenguatge audiovisual per poder assolir l'objectiu bàsic de l'escriptura audiovisual: organitzar narrativament un contingut que ha de ser produït, filmat i emès o exhibit. Els camps d'acció del i la guionista són les ficcions cinematogràfiques i televisives, els documentals i reportatges, la publicitat i tot tipus de continguts per a nous mitjans.

Tasques

Les principals tasques associades al perfil de guionista són:
  • Investigació de les característiques del públic al qui es dirigirà el programa i els continguts del tema que utilitzarà en el guió.
  • Anàlisi dels requisits i peticions de producció (en cas d'encàrrec) per a la construcció d'un relat audiovisual.
  • Detectar el potencial narratiu de les diferents fonts que es poden fer servir a l'escriptura audiovisual i plantejar possibilitats d'adaptació.
  • Realització de l'estructura del guió, escaleta o sinopsi.
  • Redacció de continguts audiovisuals en general: construcció de narracions i relats pel cinema, televisió o la publicitat.
  • Realitzar els canvis necessaris en el guió a partir d'aquests suggeriments.
  • Realitzar reescriptures i capacitat per renunciar a troballes del guió que el propi guionista pot considerar indispensables però que producció o realització consideren prescindibles.
  • Adaptació de novel·les, obres de teatre o musicals per cinema o televisió.
  • Redacció del llibret amb les suggerències d'àudio i vídeo per realització i disseny audiovisual (seqüències, escenes, plans, moviments de càmera i el muntatge).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE