Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Tècnic/a en projectes de digitalització de col·leccions

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/La tècnic/a en projectes de digitalització de col·leccions és el/la professional encarregat/da de garantir la transformació d'una informació en format físic a un format digital, cosa que li permet beneficiar-se dels avantatges de conservació, d'emmagatzematge i de tractament que el sistema digital ofereix. La seva tasca és fonamental per conservar informació i documentació sobre béns culturals i col·leccions dels museus, arxius, biblioteques, etc. Entre les seves tasques, algunes vegades també hi figura la planificació de les col·leccions, tot aprofitant els nombrosos avantatges que ofereixen les imatges digitals per a la realització de publicacions, per a l'edició de catàlegs d'exposicions, per utilitzar-les en campanyes promocionals o, simplement, com a eina de consulta i d'investigació.

Tasques

  • Defineix els objectius de la nova col·lecció digital.
  • Té en compte les característiques i el volum de públic amb accés a la informació per planificar la quantitat d'informació que es digitalitzarà.
  • Preveu els possibles usos que el museu o la institució farà de la col·lecció digital -investigació, publicacions, botiga, edició de fullets, etc.
  • Desenvolupa un pla de digitalització, tenint en compte el material que s'ha de digitalitzar, la tecnologia necessària, els espais de treball i els llocs d'emmagatzematge.
  • Planifica el procés de digitalització perquè es dugui a terme de la manera més lògica i ordenada possible.
  • Dissenya els sistemes d'emmagatzematge necessaris, tenint en compte els sistemes de protecció de la informació i les condicions de conservació.
  • Selecciona les imatges i els materials que s'han de digitalitzar, els identifica (autoria, descripció física i temàtica) i els cataloga (organització en sèries, fons i conjunts d'imatges).
  • Realitza el procés de digitalització pròpiament dit, utilitzant la tecnologia més adient.
  • Compara la imatge original i la digitalitzada per garantir-ne la qualitat.
  • Elabora una guia o un inventari de la col·lecció i una base de dades amb els continguts digitalitzats.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE