Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/La dissenyador/a de moda crea i desenvolupa col·leccions de vestits i complements comercials per a tot tipus de públic, estils i materials de producció. També pot desenvolupar col·leccions de vestits artístics per a espectacles o professionals. La seva formació li permet dissenyar segons els requeriments de mercat o les demandes de tercers.

En paral·lel, acostuma a desenvolupar un estil i a especialitzar-se molts cops en un o diversos materials i tipologia de vestimenta.

És un/a professional amb capacitat d'anàlisi de les tendències del mercat, d'identificació de les oportunitats en moda, d'innovació de formes, estils, materials i estampats. Es una professió amb una visió força àmplia per a l'elaboració de conceptes, la creació de col·leccions i la seva producció.

Tasques

 • Analitza i/o defineix el posicionament de la col·lecció a dissenyar.
  El/La dissenyador/a pot rebre un encàrrec perfectament definit o bé haver de definir-lo. En ambdós circumstàncies s'ha d'acotar el projecte: el nivell de preus al punt de venda, quin és el públic objectiu o segment de la població a qui va dirigit (edat, àmbit, poder adquisitiu, estil, etc.), contingut de la col·lecció (tipologia de peces, talles, materials, accessoris, etc.) i motiu de la col·lecció.
 • Realitza una o diverses propostes de disseny.
  Realitza una proposta de la col·lecció amb esbossos manuals, mostres de teixits, fotografies o elements ja confeccionats com a mostra per a entendre la idea de la col·lecció. Alhora presenta una carta de colors aproximada, amb mostres de teixits dels colors que s'imagina per a la col·lecció.
 • Elabora uns primers prototips.
  A partir de la idea escollida, elabora uns prototips de les peces claus de la col·lecció per provar i poder validar el projecte. Si aquests models funcionen, desenvolupa altres prototips amb la resta de peces de la col·lecció.
 • Desenvolupa el projecte definitiu de la col·lecció.
  Un cop aprovada tota la col·lecció, desenvolupa el projecte i indica les especificacions necessàries en unes fitxes tècniques de producció.
 • Supervisa el patronatge i la producció final.
  Realitza un seguiment del taller de realització del patronatge i la correcta confecció i producció.
 • Idea o col·labora en el llançament de la col·lecció.
  Gestiona el llençament de la col·lecció. Aquest llençament, normalment en un saló, passarel·la o botiga, sol respondre al concepte base de la col·lecció, i el dissenyador és qui més idees pot aportar.
 • Realitza la millora de la col·lecció.
  Un cop presentada la col·lecció, s'identifiquen les millores i retocs a realitzar. El/La dissenyador/a realitza aquestes millores i fa el seguiment de la producció final.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE