Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

La funció principal d'aquest/a professional és examinar, quantificar i assegurar un bé abans i després d'un sinistre. Per això, estima el valor de l'objecte o bé i en quantifica el preu pel que ha de ser assegurat aplicant tècniques asseguradores, i analitzant les característiques del contracte d'assegurances i de l'objecte o bé a assegurar.

Tasques

Les tasques principals del/de la pèrit/a d'assegurances es poden concretar en les següents:
  • Estimar el valor del bé assegurat abans de què succeeixi un sinistre. L'estimació s'efectua posant en relació els coneixements tècnics que es tenen sobre l'objecte o bé a assegurar (obra civil, indústria, alimentació, automoció, etc.) i les circumstàncies que poden danyar-lo.
  • Dur a terme la valoració dels danys del bé un cop ha succeït el sinistre. Per això, el/la pèrit/a d'assegurances valora el grau del dany i determina si està cobert per l'assegurança contractada.
  • Observar la situació objectiva en que s'ha produït el sinistre per tal de valorar les responsabilitats i indemnitzar en funció d'aquestes a través de mètodes de deducció o inducció, aplicant els coneixements tècnics que posseeix en la matèria concreta en que desenvolupa les tasques asseguradores (obra civil, indústria, alimentació, automoció, etc).
  • Determinar la indemnització a percebre per l'afectat/da (persona o empresa) en funció de l'anàlisi previ dels danys i de les circumstàncies en el que s'ha produït el sinistre.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE