Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Cercatalents

Descripció

És el professional que s'encarrega de cercar les persones idònies per a un lloc de treball determinat, generalment de gran responsabilitat i que requereix unes competències d'alt nivell i una especialització tecnicoprofessional elevada.

La majoria de cercatalents o headhunters s'especialitzen en diferents àrees de treball ja que, a més dels currículums que poden rebre, han d'utilitzar els seus coneixements personals i contactes en el sector. Un cop han seleccionat un nombre determinat de candidats, proporcionen les referències apropiades a les empreses interessades perquè aquestes facin la tria final.

Tasques

Les tasques que duu a terme el headhunter o cercatalents són les següents:
  • Recull en fitxers les demandes dels possibles candidats a determinats llocs de treball o a determinades empreses i les organitza. Per tal de conèixer exactament les tasques que haurà de fer un possible candidat i l'entorn de treball en què aquest haurà de dur a terme la seva feina, es reuneix amb l'empresa client i intenta establir quines són les característiques, aptituds i competències que hauria de tenir el candidat. Així mateix, tracta de determinar quines expectatives professionals oferiran a les persones que optin a ocupar el lloc de treball vacant.
  • En segon lloc, cerca candidats per a les diferents ocupacions que necessiten els seus clients: fa una primera tria entre els que ja té en els fitxers i determina en quin lloc o per quina via els pot trobar (en quin tipus d'empresa, institució, etc.) i es posa en contacte amb ells. Sovint ha de recórrer a contactes que té en el sector on es troben amb més freqüència el tipus de professionals sol·licitats perquè li recomanin persones amb un perfil similar. Intenta aconseguir un nombre suficient de candidats potencials que semblin adients per a l'ocupació i els convoca (per telèfon, per carta o per correu electrònic) a una entrevista.
  • Entrevista els possibles candidats i avalua la seva adequació al perfil demanat (nivell de formació, experiència prèvia, aptituds, competències, etc.) i el seu grau d'interès per la feina mitjançant preguntes, tests, etc. També, durant l'entrevista, aprofita per sondejar quines condicions laborals (remuneració, horaris, altres compensacions, etc.) acceptaria el candidat.
  • Analitza els resultats dels tests d'intel·ligència i psicològics, demana referències del candidat als seus antics llocs de treball i, amb totes aquestes informacions, a més de les conclusions obtingudes de les entrevistes, fa una primera selecció i emet una proposta de possibles candidats, la qual lliura a l'empresa client.
  • Comunica als candidats escollits per l'empresa quines seran les seves tasques, els seus deures i responsabilitats, els guanys, horaris, condicions de treball, les oportunitats de promoció i de desenvolupament de la seva carrera professional dins de l'empresa.
  • Inclou els candidats que no són escollits en la base de dades de professionals per cobrir possibles noves demandes.
  • S'encarrega de mantenir actualitzats aquests fitxers de treballadors i d'anar-los ampliant.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE