Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'assessor/a jurídica/a és el/la professional del dret que s'encarrega d'oferir assessorament i informació legal respecte a la normativa específica del sector econòmic en què actua l'empresa o organització per a la qual treballa.

La seva feina consisteix a representar i assessorar administracions, associacions empresarials i empreses del sector, així com professionals i clients/es que requereixin els seus serveis en relació amb la normativa legal, la contractació i l'adquisició o el consum de productes del seu àmbit de negoci.

Tasques

 • Assessora les empreses en diferents facetes del dret:
  Constitució de societats per crear empreses.
  Normativa legal referent a instal·lacions, higiene i seguretat, normativa de prevenció de riscos laborals i condicions de treball, regulacions ambientals, etc.
  Redacció de les condicions generals dels diferents tipus de contractes laborals o de prestació de serveis que regeixen els sector econòmic d'interès.
  Assessora en matèria fiscal: IVA, impost de societats, etc.
  Assessora en matèria administrativa: legislació municipal, autonòmica i estatal, llicències d'obertura, consum, regulació sobre sorolls, control horari d'activitats, etc.
 • Representa les empreses en la resolució de conflictes.
  Ofereix assessoria civil sobre reclamacions dels clients per incompliment i cancel·lació de contractes laborals, de serveis professionals o contractes de subministrament.
  Elabora recursos administratius.
  Actua com a intermediari en casos de resolució negociada.
  Representa el seu client en els litigis davant l'Administració de Justícia.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE