Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la especialista SEO-SEM es responsabilitza de la gestió de campanyes i estratègies per augmentar la visibilitat de la pàgina web d'una marca o producte en els motors de cerca, impulsant les visites i generant nous clients potencials. Emprant estratègies SEO (Search Engine Optimization) i SEM (Search Engine Marketing), treballa a l'encreuament entre el màrqueting, l'analítica web i la planificació estratègica dels continguts digitals tenint en compte sobretot l'ús de paraules clau.

Les estratègies SEM es basen en la realització de campanyes de pagament i el resultat patrocinat (sigui un web o producte en concret) apareix a la zona superior o lateral dels resultats de cerca, sota l'epígraf d'anunci. D'aquesta manera, la pàgina millora temporalment la seva visibilitat en els cercadors mentre dura la campanya. Aquestes campanyes s'acostumen a realitzar a través de plataformes com Google AdWords o Bing Ads. El seu cost és variable i la millora de la visibilitat és proporcional a la inversió que es realitzi.

El SEO, en canvi, es basa en optimitzar diferents aspectes del lloc web per aconseguir aparèixer entre els primers resultats de cerca de manera orgànica. És una feina que requereix estar al corrent de les últimes novetats dels cercadors i molta dedicació per aplicar les millores pertinents als diferents elements del web: paraules claus, etiquetes, arquitectura web, enllaços, disseny i usabilitat. En aquest cas els cercadors no n'obtenen retribució. L'èxit de les estratègies SEO es basarà en la generació de nous continguts que milloraran el posicionament del lloc web als cercadors de forma orgànica i relativament estable.

És habitual que l'especialista SEO-SEM faci servir una combinació de les dues estratègies per millorar el posicionament, el SEM aporta visibilitat de manera immediata, mentre que el SEO aconsegueix millor posicionament de marca a llarg termini.

Tasques

L'especialista SEO-SEM planifica, implementa i administra aquestes estratègies per afavorir el posicionament d'un web o producte. Concretament:
  • Identifica el perfil d'usuari als quals s'adreça la marca o producte per poder enfocar l'estratègia.
  • Troba maneres d'optimitzar la visibilitat de la pàgina en la cerca orgànica (SEO), revisa les paraules clau periòdicament i investiga exhaustivament quines poden ser les noves.
  • Dissenya i executa campanyes de pagament per promocionar productes o serveis determinats (SEM).
  • Monitora les dades sobre l'èxit de la campanya en comparació amb la inversió i fa propostes per maximitzar el ROI (Return on Investment).
  • S'encarrega de la planificació de la creació de nous continguts que millorin el posicionament web de la plana.
  • Es coordina amb els equips de desenvolupament i màrqueting per implementar adequadament l'estratègia i les bones pràctiques.
  • Identifica els KPIs (Key Performance Indicator) més adients per mesurar els resultats, per exemple la taxa de clics, la taxa de rebot o el percentatge de redireccionaments, entre altres, i en realitza el seguiment.
  • Analitza les estratègies de la competència per optimitzar els resultats.
  • Prepara informes i presenta propostes i resultats del tràfic web regularment.
  • S'actualitza per mantenir-se al dia de les noves tendències i bones pràctiques en màrqueting digital.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE