Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'assessor/a financer és el/la professional que ajuda a identificar les necessitats financeres dels clients i duu a terme recomanacions d'inversió adaptant-les contínuament a les seves necessitats.

Per desenvolupar aquesta funció, l'assessor/a financer realitza tasques similars a les que duu a terme el/la gestor/a patrimonial i l'assessor/a comercial d'assegurances. La diferència entre aquests/es professionals radica en les característiques dels productes financers sobre els que assessoren, en la tipologia d'entitats en que treballen i en el tipus de clients que gestionen. Així, l'assessor/a financer duu a terme assessoraments a particulars i a empreses sobre productes financers reduïts (hipoteques, plans de pensió, fons d'inversió, etc.) i s'ocupa, principalment, en bancs i caixes d'estalvi. L'assessor/a comercial d'assegurances realitza assessoraments de productes asseguradors (assegurances de vida, de no vida, de la llar, etc.) i s'ocupa en entitats asseguradores. El/la gestor/a patrimonial realitza assessoraments financers a clients amb grans patrimonis i amb actius molt variats pels que ha d'aconseguir la millor rendibilitat, i s'ocupa en la banca privada.

Tasques

Les tasques associades al perfil d'assessor/a financer són les següents:
  • Analitzar el perfil dels clients, particulars o empreses, tenint en compte els següents factors:
  • L'edat, el patrimoni i la situació professional i familiar, si el client és un particular.
  • El capital, l'estat dels comptes, la perspectiva futura de negoci i el volum de vendes, si el client és una empresa.
  • Assessorar sobre la inversió més adequada segons els objectius del client i determinar el capital necessari a invertir per assolir-los.
  • Identificar factors de risc en les operacions (inversions, sol·licituds de crèdit, etc.) que vulgui assumir el client, pel que ha d'analitzar els recursos externs necessaris per finançar l'operació.
  • Informar sobre els factors de risc en les inversions del client (taxes d'interès, possibilitat de pèrdues, etc.).
  • Elaborar plans d'inversió a llarg termini avaluant els objectius de rendibilitat del client, els recursos disponibles, i el temps i els riscos que aquest està disposat a assumir.
  • Obtenir informació sobre els aspectes legals de les inversions.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE