Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

La funció principal de l'analista de riscos és la d'analitzar i quantificar els riscos als que s'exposen les entitats financeres i les grans empreses en les operacions que duen a terme. Aquests riscos poden ser operacionals (resultants d'una insuficient gestió interna), de liquiditat (necessitat de disposar de fons), de mercat, d'endeutament, de canvi de divises, de crèdit, i de préstecs i descomptes.

Tasques

Les tasques que realitza l'analista de riscos són les següents:
  • Analitzar les operacions financeres de risc mitjançant l'estudi de la seva evolució financera, dels seus estats comptables i del seu rating (classificació de la solvència d'una persona o empresa).
  • Consolidar la informació financera i estadística de l'entitat mitjançant l'anàlisi i l'estudi d'informes sectorials i de conjuntura econòmica.
  • Desenvolupar la normativa interna de riscos d'acord a les recomanacions sobre legislació i regulació bancària emeses pel Comitè de Supervisió Bancària de Basilea I (recomanacions que estableixen el capital mínim de que ha disposar una entitat bancària en funció dels riscos que assumeix).
  • Dur a terme el seguiment de l'evolució del sector financer, de l'impacte de les variacions del tipus d'interès sobre el marge financer (diferència entre els interessos i els rendiments obtinguts en els productes financers), i del valor econòmic de l'entitat.
  • Prendre decisions sobre la viabilitat dels projectes de l'entitat fixant objectius a curt i a llarg termini a partir de l'anàlisi de la informació financera generada (externa i interna de l'empresa) i identificar, si és necessari, possibles alternatives d'actuació: inversions, operacions financeres, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE