Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

La funció principal de l'operador/a de borsa és la de posar en contacte les demandes dels compradors amb les ofertes dels venedors en una mesa de contractació d¿una agència de valors. Actualment, les persones que operen en borsa ja no són, només, les que posseeixen grans patrimonis, sinó que també hi són presents persones que han optat per invertir els seus estalvis en borsa.

Per dur a terme la seva funció, l'operador/a de borsa realitza tasques similars a les que desenvolupa l'expert/a en mercat de futurs i opcions: compra i ven actius generalment vinculats a les mateixes accions i índex amb les que treballa l'expert/a en futurs i opcions. Ara bé, les estratègies inversores d'aquests dos perfils professionals s'adeqüen a operacions amb característiques diferenciades. Així, l'operador/a de borsa compra o ven un actiu en el present, mentre que l'expert/a en mercats de futurs i opcions adquireix un compromís o una opció de compra o venda sobre un actiu a futur.

Tasques

Les tasques que realitza l'operador/a de borsa són les següents:
  • Analitzar el mercat bursari mitjançant la informació disponible al terminal de negociació (pantalles d'operació en temps real) i, en funció de l'evolució d¿aquesta informació, comprar o vendre un o altre valor.
  • Creuar les dades que visualitza, simultàniament, en diverses pantalles per prendre decisions de compra i venda.
  • Realitzar accions de compra i venda de béns amb l'objectiu d'obtenir un benefici de les variacions dels preus (operacions diàries amb accions) en mercats americans i europeus (Nasdaq, Nyse, Cme, Lse, Tsx, Euronext i FTSE).
  • Conèixer les utilitats del terminal de negociació de l'operador/a i introduir-les en el moment més òptim per realitzar una inversió, és a dir, per donar ordres limitades, ordres immediates, ordres de tot o res, etc.
  • Disposar d'informació actualitzada de l'evolució diària del mercat de valors (espai d'intercanvi o compra-venda de títols o accions) i analitzar-la amb l'objectiu d'obtenir indicadors que permetin extreure beneficis econòmics de les operacions d'inversió que realitza diàriament.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE