Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'operador/a de borsa s¿encarrega de posar en contacte demandes de compra i ofertes de venda en una mesa de contractació d¿una agència de valors.
Per dur a terme la seva funció, aquest/a professional compra i ven actius generalment vinculats a accions i índexs. Quan aquesta transacció no es formalitza al present, sinó que adquireix un compromís de comprar o vendre en el futur, estaríem parlant d¿actius de mercat de futurs i opcions.
Actualment, les persones que operen en borsa ja no són només les que posseeixen grans patrimonis, sinó que també hi són presents persones que han optat per invertir els seus estalvis en borsa i en tots casos requereixen assessorament expert.

Tasques

¿ Analitzar l'evolució dels mercats financers (espai/àmbit en el que s'intercanvien actius financers entre els agents econòmics) per a detectar opcions d'inversió.
¿ Analitzar el mercat borsari mitjançant la informació disponible al terminal de negociació (pantalles d'operació en temps real) i, en funció de l'evolució d¿aquesta informació, comprar o vendre un o altre valor.
¿ Creuar les dades que visualitza, simultàniament, en diverses pantalles per prendre decisions de compra i venda.
¿ Desenvolupar i aplicar estratègies d'inversió en els mercats de futurs i opcions tot utilitzant diverses tècniques d'anàlisi, per exemple, el chartisme, les fonamentals i les expectatives racionals.
¿ Gestionar carteres d'inversió, que són el conjunt d'actius financers que posseeix una persona o societat.
¿ Realitzar accions de compra i venda de béns o futurs i opcions amb l'objectiu d'obtenir un benefici de les variacions dels preus en mercats americans i europeus (Nasdaq, Nyse, Cme, Lse, Tsx, Euronext i FTSE).
¿ Conèixer les utilitats del terminal de negociació de l'operador/a i introduir-les en el moment més òptim per realitzar una inversió, és a dir, per donar ordres limitades, ordres immediates, ordres de tot o res, etc.
¿ Disposar d'informació actualitzada de l'evolució diària del mercat de valors (espai d'intercanvi o compra-venda de títols o accions) i analitzar-la amb l'objectiu d'obtenir indicadors que permetin extreure beneficis econòmics de les operacions d'inversió que realitza diàriament.
¿ Avaluar l'actualitat econòmica internacional per a preveure les interrelacions, tendències i efectes futurs en els mercats financers.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE