Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la desenvolupador/a d'aplicacions de mobilitat és el/la professional expert/a en la programació i integració d'aplicacions web per a dispositius mòbils, orientades a millorar la mobilitat urbana. Algunes de les aplicacions amb que treballa són les següents:

  • En mobilitat urbana, en general: sistemes d'informació del trànsit, de disseny de rutes o d'horaris del transport públic.
  • En mobilitat per empreses: sistemes de gestió documental remots, sistemes de geolocalització, a través de PC, mòbil o localitzadors.
Així, realitza el disseny i programació d'aplicacions que faciliten informació per millorar la mobilitat urbana, o que permeten l'accés a la xarxa a treballadors d'empreses públiques o privades que requereixen consultar-la remotament.
Aquest professional treballa, generalment, en empreses de consultoria tecnològica o estratègica o en empreses dedicades al desenvolupament d'aplicacions per a dispositius mòbils.

Tasques

Analitza els requeriments dels serveis a desenvolupar i disseny de l'estructura utilitzant un llenguatge descriptiu i tecnològic que faciliti la programació posterior. Aquest serveis es poden basar en:

  • Aplicacions web o mòbils per facilitar la informació sobre mobilitat urbana (consulta de l'estat del trànsit, dels accessos, del funcionament dels serveis de transport o de la disponibilitat de bicicletes o aparcaments públics o privats en temps real.)
  • Aplicacions web o mòbils per optimitzar processos de treball (integració d'aquestes aplicacions amb les de gestió ERPs-, consulta d'informació remota, avisos i automatització de tasques, o control i localització en temps real de terminals mòbils amb GPS).

Desenvolupa i programa aplicacions sobre entorns web, intranet i dispositius mòbils utilitzant els llenguatges de programació següents: PHP, J2EE, J2ME, Microsoft.net, Xcode en Objective C, HTML5, CSS, Cocoa Touch, SDK iOS, JavaScript, AJAX, per a iPhone, BlackBerry o Android.Comprova que l'aplicació segueix uns estàndards de qualitat, utilitzant, per exemple, eines de control com el QA/Testing.Elabora manuals d'ús i de manteniment de l'aplicació desenvolupada.Instal·la l'aplicació al servidor i la testeja per assegurar que funciona correctament.Resol les incidències tècniques que puguin sorgir durant l'execució de l'aplicació, ja siguin de funcionament, dimensionament, càrrega d'imatges o de documentació, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE