Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a demostrador/a; Demostrador/a de productes alimentaris

Descripció

El demostrador tècnic té la missió de mostrar als clients les característiques i les aplicacions dels productes de l'empresa per la qual treballa, com a suport del departament comercial o de màrqueting, amb la finalitat de donar un valor afegit al producte que ven (per exemple, noves presentacions o usos del producte). Per altra banda, també gestiona i resol problemes tècnics pel que fa a l'ús del producte que comercialitza.

Tasques

 • Treballa al servei del client per satisfer-ne les demandes, sempre amb un tracte adequat i amb la intenció d'aconseguir-ne la fidelització i una millora en les vendes derivades de l'acció comercial on participa.
 • Alinea les seves accions amb els objectius i les estratègies de l'empresa.
 • Recull les especificacions del tipus d'acció comercial que vol implementar el departament comercial o de màrqueting. En alguns casos pot dissenyar l'acció en si, en d'altres segueix les directrius establertes pel responsable de l'acció.
 • Estudia el producte que ha de presentar per conèixer-ne les característiques específiques (per exemple, els atributs sensorials, les primeres matèries emprades, les virtuts tècniques, etc.) i poder-les remarcar en la demostració, o sigui, mostrar-ne les millores que el poden diferenciar d'altres productes similars de la competència.
 • Col·labora en les aplicacions del producte que després presentarà quan els departaments implicats les proven en l'acció comercial (comercial, màrqueting, qualitat, investigació i desenvolupament, financer, gerència).
 • Coordina amb el departament comercial les visites als clients o les demostracions.
 • Es desplaça seguint els itineraris marcats pel departament comercial.
 • Prepara les eines i la maquinària necessàries per a la presentació.
 • Fa les demostracions en les instal·lacions del client o en el lloc prefixat pel departament comercial; per exemple, davant dels visitants que s'aturen davant de l'estand en el cas de fires comercials. Generalment el seu interlocutor és un integrant del departament de compres, recerca i desenvolupament o qualitat del client.
 • Resol dubtes i preguntes durant i després de la demostració.
 • Pot aportar informació a l'empresa sobre les necessitats dels clients i/o de les tendències del mercat.
 • Assisteix a cursos de formació i investiga les novetats específiques del sector i les tendències de la demanda d'un grup de clients determinat.
 • Dóna assistència tècnica a la resta de comercials de l'empresa.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE