Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Director/a d'art (en agència publicitat)

Descripció

El dissenyador gràfic de webs és el professional que, en un projecte per a Internet, dóna totes les pautes gràfiques de cada una de les pantalles base de relació amb l'usuari (interfícies). També crea gràficament tots els formats d'anuncis possibles, del tipus banner, pop up, pop under, large rectangle, monster ad, ad booster (anunci televisiu), etc.

Posteriorment, els programadors i els enginyers produeixen els dissenys.

Tasques

El dissenyador gràfic de webs tindrà més o menys tasques, depenent del tipus d'empresa i estructura en què estigui treballant i de la complexitat dels projectes que realitzi. Esmentem les fases en què intervindrà, segons l'estructura de l'empresa:
 • Analitza el projecte.
  A partir de la definició clara de l'estructura de la web, realitzada per un arquitecte de la informació o elaborada pel director del projecte, el dissenyador gràfic de webs estudia i analitza el contingut del projecte, la imatge del client i la de la seva competència.
 • Dissenya una o diverses propostes gràfiques.
  Elabora una idea creativa, si no ve donada per un director d'art, i la plasma dissenyant gràficament diverses pantalles per poder entendre la idea creativa de la web i el seu funcionament bàsic.
  Aquestes pantalles inclouen tots els elements necessaris per a la imatge de la web i per a la seva interactivitat amb l'usuari: icones, textos, imatges, pictogrames i anuncis, si n'ha de tenir.
 • Desenvolupa el projecte gràfic i supervisa la producció.
  Un cop aprovada la idea gràfica, desenvolupa al detall totes les pantalles necessàries perquè, posteriorment, els programadors i enginyers puguin fer la seva tasca de programació i seguir una pauta perfectament definida.
  Supervisa la feina de programació perquè no es desvirtuïn el disseny i les imatges creades.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE