Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Cleanupper

Descripció

El dibuixant netejador o cleanupper és la persona que s'encarrega, dins d'un equip d'animació, de netejar impureses en les imatges, d'eliminar defectes i de tenir cura de la definició dels dibuixos realitzats pel dibuixant principal i pel dibuixant intercalador.

Tot i que la seva feina se centra en el procés de preproducció d'una animació, també participa en el procés de producció i postproducció realitzant la mateixa tasca fins a l'acabat final del producte digital, per si hi han quedat detalls per polir.

Tasques

 • Retoca els dibuixos dels personatges d'una animació:
  Un cop acabada la feina dels dibuixants, el netejador elimina les impureses que puguin aparèixer en una animació.
  Detecta i retoca posteriorment els defectes que puguin haver persistit en el procés d'animació o que puguin haver aparegut després de passar per diferents estadis.
 • Retoca altres elements de la producció:
  Segueix el mateix procés amb els models previs als dibuixos, així com amb els story boards que es presentaran a clients o distribuïdors.
 • Poleix el dibuix final:
  Abans de donar per acabada una producció d'animació, el dibuixant netejador dóna un últim repàs al dibuix final i retoca possibles errors, impureses o defectes.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE