Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Director/a de planificació i programació de la producció

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Responsable de planificació industrial
Director/a de planificació de la producció
Director/a de control de la producció

Descripció

El director de planificació i programació de la producció és el responsable de la planificació i del control de la producció d'acord amb els plans logístics de l'empresa i els recursos humans implicats.

Les seves funcions inclouen aspectes organitzatius, d'enginyeria i de gestió dels processos logístics. Així, aquest professional és el responsable de la planificació de la producció i de les necessitats de materials i recursos en logística, i participa en la determinació de la distribució en planta, a més de tots els aspectes de gestió relacionats amb la logística de subministraments, la qualitat, el manteniment, la disminució de costos i la màxima flexibilitat en el procés productiu.

Tot i que aquest professional depèn del director de logística, ha d'interactuar amb la resta de professionals d'operacions, producció, compres i aprovisionament.

Depèn del Director de Logística.

Tasques

 • Duu a terme la planificació productiva de l'empresa.
 • Dissenya i dirigeix els plans de producció, les necessitats de materials i els ràtios apropiats.
 • Determina i calcula els volums de producció.
 • Dissenya el pla de producció i d'aprovisionaments.
 • D'acord amb les directrius del Director de logística determina els volums d'estocs idonis tant pel que fa als materials i components com pel que fa als productes acabats, per tal de satisfer adequadament la programació de vendes i les exigències dels clients.
 • Gestiona el sistema productiu Just In Time (mètode de fabricació en cicles curts i sense estocs, que disminueix els errors i millora la qualitat) i el sincronitza amb el dels proveïdors.
 • Coordina la capacitat productiva amb les previsions de la demanda i ho introdueix al Sistema d'Informació (SI) de producció.
 • Subministra informació del procés productiu mitjançant tècniques de planificació tipus MRP (Material Requirement Planning).
 • Organitza el procés productiu a través de les solucions tecnològiques MRP-I i II, que permeten el seguiment i control informatitzat dels processos productius i els seus temps d'execució.
 • Mitjançant l'ajuda d'eines informàtiques, determina la quantitat de la producció i pren les mesures adients del subministrament per evitar interrupcions en la producció.
 • Coopera amb el departament comercial per adaptar la producció a les necessitats del client.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE