Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a d'aplicacions interactives

Descripció

L'enginyer d'aplicacions multimèdia és un professional amb experiència en aplicacions interactives que permeten mantenir un diàleg entre els usuaris i un aparell emissor, com ara un televisor, un ordinador o un telèfon mòbil. Aquesta comunicació es fa mitjançant un perifèric d'entrada de dades (teclat, ratolí, comandament a distància, etc.) en sistemes de televisió digital per a plataformes de cable (ADSL) i satèl·lit, o sistemes de telecomunicacions mòbils.

Aquest professional desenvolupa projectes multimèdia interactius. Els productes multimèdia integren, a més dels mitjans clàssics com text, imatges, gràfics i animació, tot el potencial del sector audiovisual (vídeo, àudio i dades). Els projectes que desenvolupa s'enfoquen a la formació, la publicació electrònica, el màrqueting en línia i a les aplicacions lúdiques i d'oci.

A més a més, s'encarrega de la creació de prototips, simulacions o entorns virtuals amb l'ajuda de diferents tecnologies multimèdia.

Tasques

Desenvolupa projectes de producció d'aplicacions multimèdia interactives per a la televisió digital i altres plataformes com les de telefonia mòbil. També dissenya, produeix i instal·la equips professionals per a la radiodifusió de televisió, ràdio digital i TDT (televisió digital terrestre).

En els diferents projectes que es desenvolupen, s'encarrega de les següents tasques:
  • Realitza l'anàlisi funcional del producte.
  • A partir de l'anàlisi funcional, desenvolupa la solució amb l'ajuda de la tecnologia informàtica més adient.
  • Realitza les proves per verificar-ne el correcte funcionament.
  • Instal·la i posa a punt l'aplicació desenvolupada.
  • Redacta la documentació del projecte (documentació tècnica i manuals d'usuaris, si escau).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE