Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a d'aplicacions DSP; Dissenyador/a de solucions de tractament digital del senyal (DSP, Digital Signal Processing).

Descripció

S'encarrega del desenvolupament de les aplicacions i sistemes que permeten la producció del senyal multimèdia, per a la qual cosa ha d'implantar algorismes de tractament de senyals d'àudio, vídeo i dades, que, multiplexats o combinats, constitueixen el senyal multimèdia que es desitja obtenir.

Per desenvolupar la seva tasca, ha de dominar la manera en què es tracten els senyals, des de la captura o recepció del senyal, els processos de tractament digital i el postprocés final per a la transmissió o emissió del senyal analògic o digital. També ha de conèixer els algorismes específics, els estàndards aplicables, les tècniques i les eines de disseny per al desenvolupament dels productes de tractament digital i el seu test.

Tasques

  • Defineix i desenvolupa el software o les eines específiques de producció d'aplicacions multimèdia, aplicant-hi els estàndards corresponents.
  • Dissenya i optimitza algorismes per a la modulació, la compressió i la detecció del senyal d'àudio, vídeo i gràfic. Utilitza eines de software que permeten implementar i simular elements i subsistemes associats al tractament del senyal (filtres, moduladors, receptors, etc.) per provar aquests algorismes.
  • Estableix solucions tècniques que responguin als requeriments de privacitat, seguretat, fiabilitat i qualitat en la codificació, el tractament i la transmissió del senyal.
  • Presenta el software i/o hardware d'una manera compacta. Prepara i realitza les proves corresponents per garantir-ne la qualitat.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE