Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Content engineer

Descripció

Professional orientat a dissenyar, desenvolupar o gestionar els processos automatitzats per detectar i capturar informació elaborada pels productors de continguts. Aquesta informació s'ha d'organitzar i distribuir als clients finals segons les diferents especificacions contractades.

És una ocupació crítica per a l'automatització dels processos dels grans sindicadors d'informació com les agències d'informació. També és clau per als portals i per a molts mitjans de comunicació que, gràcies a aquesta figura, veuen com es multipliquen els continguts, actualitzats al minut, que poden oferir per la xarxa.

Tasques

 • Participa i assessora en l'elaboració de l'estratègia de continguts d'un mitjà digital:
  Assessora amb coneixements tècnics a l'equip que ha de decidir sobre l'estratègia de continguts d'un mitjà digital i selecciona les eines de gestió i publicació de continguts (Content manager software, BBDD).
 • Encapçala l'equip de la plataforma tecnològica d'agregació de continguts.
  Dissenya i desenvolupa els processos automatitzats per detectar i capturar la informació dinàmica generada pels productors de continguts (24 hores, 7 dies a la setmana).
  Dissenya i desenvolupa les rutines per ordenar temàticament la informació capturada, segons criteris i categories desenvolupats pel gestor de continguts.
  Dissenya i desenvolupa les rutines per a l'emmagatzematge automàtic de la informació en reposadors.
 • Col·labora en la transferència de continguts al client:
  Integra en llocs web, intranets o dispositius inalàmbrics els paquets de continguts seleccionats pels propis clients i els adapta al seu propi format.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE