Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Economia Blava: Transport Marítim

El transport marítim és indispensable per a la nostra societat i essencial en el desenvolupament econòmic i social, i com a font d'excel·lents oportunitats laborals, amb milions de persones treballant en activitats i empreses directament i indirecta relacionades amb el sector arreu del món. Paral·lelament a l'increment de les activitats tradicionals relacionades amb el mar, aquest sector ha experimentat una significativa expansió quantitativa i qualitativa amb l'aparició i el desenvolupament de la indústria marítima d'exploració i producció de petroli, i amb els creuers.

Documents (3 de 3)

Informe Sectorial: Economia blava

29-12-2023 | | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 29-12-2023

Obrir

Focus sectorial: Repair and Refit

03-08-2023 | | català | avançat

Aquest breu informe ens descriu l'activitat de repair and refit dins la nàutica. El manteniment i la reparació de vaixells són aspectes claus dins aquest sector i requereix uns

Aquest breu informe ens descriu l'activitat de repair and refit dins la nàutica. El manteniment i la reparació de vaixells són aspectes claus dins aquest sector i requereix uns perfils professionals determinats per tal de dur a terme aquesta tasca.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 03-08-2023

Obrir

Compendi de recursos per a la recerca de feina al sector Economia Blava

17-10-2022 | | català | principiant

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Economia Blava amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 17-10-2022

Obrir

Videos Relacionats (3 de 3)

Testimoni Francesc Bonada: Economia Blava

Francesc Bonada, Cap de desenvolupament corporatiu al Port de Barcelona, ens explica les necessitats laborals i organitzatives del Port de Barcelona i ens descriu els perfils professionals amb més demanda de l'economia blava.

Testimoni sectorial: Xavier Cuerpo

Xavier Cuerpo, Cap d'estudis de l'Institut de Nàutica de Barcelona, ens explica quina és la demanda de professionals al món nàutic i quines són les competències adients per a les professions nàutiques i marinitzades, és a dir, aquelles professions que ja hi són a altres sectors però aplicades a l'economia blava.

Jornada sectorial: Economia blava

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'economia blava en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 19)

Inforgrafia Economia Blava: Evolució i canvi tecnològic

22-04-2024 | | català | principiant

El sector Economia Blava, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han

El sector Economia Blava, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 18-04-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/economia-blava.html

Estudi dels perfils professionals de la Comunitat Portuària de Barcelona

25-01-2023 | | català | principiant

Actualització de l'Estudi sobre els principals perfils professionals que requereixen les empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona. Elaborat per la Fundació BCN Formació Professional.

Actualització de l'Estudi sobre els principals perfils professionals que requereixen les empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona. Elaborat per la Fundació BCN Formació Professional.

Data de publicació: 25-01-2023

https://www.fundaciobcnfp.cat/wp-content/uploads/2022/11/Actualitzacio-perfills-PdB.pdf

Infografia Economia Blava: Ecosistema del sector

12-12-2022 | | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector de l' Economia Blava a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/economia-blava.html

Infografia Econimoa Blava: Formació i ocupació

30-11-2022 | | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector Economia blava, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector Economia blava, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 04-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/economia-blava.html

Resum executiu: La Formació Professional i el Sector Logístic a la RMB

08-01-2021 | | català | principiant

Resum executiu de l¿estudi de la Formació Professional en el sector logístic a la Regió Metropolitana de Barcelona. Es presenten els perfils professionals més demandats en el sector i

Resum executiu de l¿estudi de la Formació Professional en el sector logístic a la Regió Metropolitana de Barcelona. Es presenten els perfils professionals més demandats en el sector i l¿oferta formativa que hi encaixa.

Data de publicació: 13-11-2020

https://www.fundaciobcnfp.cat/wp-content/uploads/2020/10/Resum-executiu_Sector-Logistic_CAT.pdf

Veure més enllaços

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE