Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Insectary Manager

Descripció

Els insectes s'utilitzen des de fa temps com a depredadors per al control de plagues en els cultius, per a assajos d'insecticides i, cada vegada més, per a experiments amb plantes transgèniques. Una de les característiques de les plantes transgèniques és la resistència als danys produïts per un determinat insecte, per tant, és imprescindible provar experimentalment la seva resposta a diferents insectes causants de plagues agrícoles.

El/la responsable d'insectaris coordina les activitats que es desenvolupen en un insectari, això és, les instal·lacions de criança i desenvolupament d'insectes. S'encarrega de supervisar que els diversos tipus d'insectes estiguin disponibles i en bones condicions. Es responsabilitza de tots els aspectes relacionats amb l'ús d'insectes per a dur a terme experiments i controls directes de plagues. Part de la seva feina la fa des d'una oficina, però també controla directament des del laboratori la criança dels insectes i el seu ús en experiments.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional:
  • Dirigeix a un grup de tècnics/ques i personal de suport, que treballen directament amb els insectes, i garanteix que les seves activitats es duguin a terme amb eficiència i eficàcia.
  • Assegura el compliment de les característiques i especificitats dels insectes que es crien per a assajos i experiments.
  • Aplica millores per aconseguir insectes de més qualitat (major resistència, supervivència, estat de salut generalitzat).
  • Assegura que es disposi de quantitat suficient d'insectes.
  • Treballa en la millora dels sistemes de producció massiva i inoculació d'insectes per a la producció de proteïnes recombinades.
  • Posa a punt la cria d'insectes.
  • Manté un inventari informàtic de la població d'insectes de cada espècie.
  • Controla la qualitat, seguretat i el manteniment dels equips i les instal·lacions.
  • Forma a assistents que treballaran directament amb els insectes.
  • Viatja a congressos per estar informat/da de les novetats sobre les tècniques de criança i els avenços científics sorgits en aquest àmbit.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE