Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a en Agrònica, Tècnic/a en aplicacions agroinformàtiques

Descripció

El/la agrònic/a és el/la professional que utilitza l'electrònica, la informàtica i les telecomunicacions per desenvolupar aplicacions en agricultura, ramaderia, pesca i aqüicultura que permetin optimitzar els recursos existents, siguin naturals (reg automatitzat, energia solar per a explotacions agràries i ramaderes), com econòmics (software per a la rendibilitat dels cultius, control d'hivernacles, gestió d'explotacions, automatització de processos d'alimentació animal, etc.). És la disciplina anomenada Agrònica.

Tasques

  • Dissenya, selecciona i utilitza adequadament els equips digitals, analògics o mixtes en el camp de l'electrònica, la informàtica i les telecomunicacions que puguin tenir una aplicació en explotacions d'agricultura, ramaderia, pesca i aqüicultura (l'anomenat sector primari).
  • Desenvolupa aplicacions amb l'ajut de les eines que proporciona l'electrònica, la robòtica i la informàtica, que permetin controlar variables i realitzar accions per millorar el rendiment i/o la qualitat del producte.
  • Crea dispositius aplicables a la maquinària (tractors, recol·lectores, etc.) o a les instal·lacions (hivernacles, granges, piscifactories, etc.) que permetin realitzar les accions dissenyades.
  • Interpreta la informació de les dades i les treballa per poder ser una eina útil per a la presa de decisions.
  • Fa prototips i realitza les proves i les modificacions oportunes.
  • Resol consultes dels clients i pren decisions a partir de les dades elaborades amb aquestes eines.
  • Formula, planteja i proposa polítiques per a l'adquisició d'un equip electrònic especialitzat.
  • Manté equips electrònics amb propòsits especials.
  • Participa en programes i projectes d'investigació.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE