Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El ludotecari realitza tasques destinades a la planificació, la gestió i la dinamització d'espais lliures de joc, que garanteixin el desenvolupament d'infants i adolescents mitjançant activitats lúdiques. Les seves competències es contemplen tant des de la vessant d'oci i lleure, com des de la vessant d'educació per mitjà del joc. El perfil del ludotecari integra aspectes de gestió, en la mesura que és responsable de l'organització dels serveis que ofereix el seu centre de treball, i aspectes d'intervenció i interacció directa amb els usuaris que s'hi adrecen.

Tasques

 • Dissenya, gestiona i planifica les activitats del seu centre de treball, d'acord amb les característiques dels usuaris que s'hi adrecen.
  Coneix i domina el sistema ESAR d'identificació de tipologies de joguines (de rol, educatives, lúdiques, bèl·liques, d'estratègia, multimediàtiques, simbòliques, artesanals, industrials, científiques, ideològiques, jocs comunitaris a través d'Internet, etc.).
  Està al corrent de les característiques i la funcionalitat de jocs i joguines, en funció de l'edat de joc assignada, i coneix les tendències que dominen el mercat i les indústries dels recursos que gestiona.
  Organitza, classifica i distribueix jocs i joguines dins l'espai de treball, determinant l'edat més apropiada per jugar amb cadascun d'ells.
  Té cura del manteniment del jocs, joguines, ordinadors, llibres i altres equipaments del seu centre de treball.
 • Elabora i dinamitza projectes de creació i desenvolupament d'activitats lúdiques, d'acord amb les necessitats i característiques dels usuaris del seu centre.
  Programa activitats lúdiques (concursos, competicions, festivals, festes, etc.), per tal de dinamitzar activament el seu centre de treball, d'acord amb l'oferta de serveis.
  Fomenta la participació proactiva dels usuaris en els jocs comunitaris, tenint cura de la integració de tots els usuaris del centre, i en funció de les seves motivacions i interessos.
  Participa activament en activitats lúdiques que requereixin la seva presència com a guia del joc.
 • Valora els resultats processuals de les activitats dissenyades, tant en joc individual com en joc comunitari, per tal de redefinir l'assignació de jocs i joguines segons els interessos dels usuaris.
  Segueix individualment la interacció usuari-joc i usuari-joguina, per tal de redissenyar activitats o reassignar jocs i joguines, quan aquesta interacció no resulta satisfactòria.
 • Orienta i assessora pares, professionals de l'ensenyament, i altres professionals que presten serveis a col·lectius d'infants o adolescents, sobre com treballar aspectes del desenvolupament de les persones a través del joc.
  Atén consultes formulades per pares o professionals vinculats a les àrees d'atenció sociocultural o d'ensenyament, per tal d'assessorar sobre quines activitats, jocs o joguines poden ser més escaients segons cada persona i la seva etapa evolutiva.
  Dissenya programes d'intervenció lúdica per a professionals vinculats a les àrees d'atenció sociocultural o ensenyament, per tal d'assessorar sobre com donar un enfocament lúdic a la seva tasca.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE