Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Educador/a amb música

Descripció

El musicoterapeuta dissenya, elabora i posa en pràctica activitats terapèutiques amb finalitats curatives, basades en la potencialitat de la música com a mètode i instrument de treball, per tal d'assolir millores en els processos de recuperació física, psíquica, sensorial i social de persones o col·lectius, ja sigui com activitats específiques o com activitats complementàries en el marc d'un programa assistencial més genèric.

Tasques

  • Realitza les seves funcions integrat dins un equip mèdic o assistencial, o bé pot prestar els seus serveis de forma autònoma per treballar problemàtiques o patologies (socials, sensorials, psíquiques o físiques) relacionades amb els processos de comunicació de les persones o dels grups, a partir de teràpies basades en la música.
  • Historitza les persones, amb l'execució o interpretació d'un diagnòstic vital, psicològic i sonoromusical elaborat a partir de la recollida sistematitzada de dades.
  • Dissenya tot sol, o amb altres professionals, un tractament i una teràpia personalitzades adients a la problemàtica o patologia diagnosticada a les persones o als grups, amb l'objectiu de millorar els seus processos comunicatius, relacionals, emocionals i afectius, a partir de components de llenguatge no verbal i basant-se en la música com a mètode i instrument de treball.
  • Elabora els materials i recursos psicològics, pedagògics i musicals per tal de poder dur a terme la teràpia dissenyada segons el diagnòstic previ, i segons la problemàtica on es vulgui incidir (millora de l'autoestima, control emocional, psicomotricitat, coordinació de moviments psicomotrius, relaxació, tonificació muscular, orientació espai-temporal, aprenentatge lectoescriptor, etc.).
  • Dissenya activitats i exercicis segons el mètode musicoterapèutic i els contrasta, quan calgui, amb altres professionals que intervinguin en l'assistència als individus o als col·lectius.
  • Selecciona peces musicals (música en viu, cançons, melodies, etc.), sons, sorolls i instruments musicals d'acord amb el disseny terapèutic i les necessitats de les persones o col·lectius, per tal de treballar les seves problemàtiques o patologies a partir dels elements de la música (ritme, so, harmonia, melodia, etc.).
  • Posa en pràctica i segueix les sessions musicoterapèutiques, ja siguin individuals o col·lectives, per millorar els processos comunicatius, relacionals, emocionals i afectius a partir de components de llenguatge no verbal.
  • Elabora informes de seguiment sobre els progressos de les persones o els col·lectius, en el marc del seu centre de treball, i els informa de les seves millores, per tal de determinar la continuïtat de la teràpia.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE