Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Art terapeuta

Descripció

El terapeuta artístic és el professional especialitzat en art i psicoteràpia, o qualsevol varietat d'acostaments psicològics que puguin aplicar-se a la teràpia de l'art.

El terapeuta artístic tracta a un pacient o a un grup que rep teràpia d'art. A través de les habilitats artístiques de caràcter psicològic i creatiu (l'ús de la creació d'imatges i objectes artístics), es diagnostiquen i es tracten problemes emocionals, d'autoconsciència i de creixement personal.

La teràpia artística es pot treballar en la pràctica privada o en l'escena institucional, o treballar amb un equip terapèutic, que sol estar format per psicòlegs, psiquiatres, infermeres, terapeutes o assistents socials.

Tasques

  • Discuteix amb els membres de l'equip mèdic que tracta el pacient les seves necessitats i la línia de progrés desitjada.
  • Idea i coordina les activitats terapèutiques de caràcter artístic per a un pacient o un grup, segons la seva problemàtica, característiques, necessitats o missió determinada.
  • Reconeix, identifica i valora els plantejaments terapèutics implícits a les pràctiques i a les propostes d'intervenció.
  • Estimula el pacient a la reacció o l'alleugement a través de la teràpia escollida.
  • Usa els mitjans de comunicació de l'art per tal que el pacient que rep el tractament expressi i comuniqui els seus sentiments amb la finalitat d'obtenir el seu benefici emocional.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE