Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Tècnic/a en sistemes de gestió mediambiental en centres productius

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en sistemes de gestió

Descripció

La progressiva implantació de Sistemes de gestió mediambiental (SIGMA) segons la norma UNE-EN-ISO 14001 i segons el Reglament Europeu 761/2001 (EMAS: Eco-management and Audit Scheme) per part de les empreses industrials i de serveis exigeix la presència d'un responsable específic, atesa la complexitat organitzativa i tècnica d'aquests sistemes.

Els Sistemes de gestió mediambiental són sistemes voluntaris que permeten a les organitzacions avaluar i millorar el comportament ambiental que mostren i difondre'l.

Aquesta figura juga un paper clau en l'organització i la coordinació de les diferents àrees de producció de l'empresa, paral·lelament a la implantació del SIGMA. Ha de tenir un coneixement profund tant de l'organització com dels objectius i les necessitats de l'empresa.

Tasques

  • Està en contínua comunicació amb l'alta direcció de l'empresa, per a la coordinació de tot el procés.
  • Elabora la documentació del sistema (política ambiental, manual, procediments, instruccions de treball, registres mediambientals, etc.).
  • Realitza les auditories internes i revisa les no conformitats.
  • Coordina les funcions dels responsables de les àrees de producció, administració, qualitat, etc. per a la implantació i el manteniment del sistema.
  • Revisa i implanta la normativa mediambiental per als diferents vectors (aigua, aire, residus, etc.).
  • Confecciona itineraris formatius del personal de l'empresa amb relació als SIGMA.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE