Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Metanitzador/a

Descripció

El tècnic d'instal·lacions de metanització és la persona encarregada del bon funcionament d'una instal·lació de metanització.

El procés de metanització consisteix en l'obtenció de metà, que és un biogàs aprofitable com a font d'energia, a partir de la biomassa. Aquesta biomassa pot provenir de diverses fonts, des de residus sòlids urbans fins a explotacions forestals. Les tecnologies més modernes permeten utilitzar la biomassa per a usos industrials, per a la generació conjunta de calor i electricitat (cogeneració) o per cobrir les necessitats energètiques de zones residencials.

Aquest professional duu a terme el control tècnic del procés productiu, coordina el treball dels operaris en tasques relacionades i controla el funcionament general de la instal·lació dedicada a la metanització.

Tasques

Es responsabilitza de la gestió ordinària i del manteniment de les instal·lacions de metanització de granges, depuradores, parcs ecològics o altres instal·lacions de caràcter públic o privat.
  • Estableix els criteris relatius a les característiques de la matèria orgànica que s'ha de tractar.
  • Elabora un codi normatiu estàndard sobre les condicions de treball, les mesures de seguretat, etc. d'obligat compliment per als operaris i el personal laboral de la instal·lació i fins i tot per als visitants.
  • Controla tècnicament el procés productiu i de la qualitat o riquesa del biogàs obtingut.
  • Redacta informes periòdics sobre rendiments i qualitat del biogàs obtingut, incidències de la instal·lació, tant de caràcter tècnic com relacionades amb qüestions de processos productius i altres que pugui encomanar la direcció de l'empresa.
  • Estudia previsions i assessora la direcció de l'empresa sobre aspectes tècnics generals i específics.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE