Barcelona City Council | Capital humàBarcelona City Council website

Home  > Sectors

Displays all economics industry's

Mobility and Logistics

The mobility and logistics industry is dedicated to the transport of people and goods using different modes of transport (land, rail, air and sea) and the associated logistics operations. It employs professional profiles specialising in procurement and supplying industries and companies, goods storage, deposit and management systems, those associated with the maintenance and repair of facilities or means of transport and, ultimately, occupations emerging in the field of urban mobility regulations and management. Furthermore, in recent years the industry has been affected by the changes known as the 'fourth industrial revolution', reflecting the incorporation of new technologies into mobility and logistics, resulting in greater efficiency and sustainability.

Logistics

01-2006 | *** | Catalan | Beginner

Documents (5 of 21)

Conceptual map 4.0 Industry (2020)

01-2021 | *** | Catalan | Beginner

This conceptual map collects the content that was exposed in the sectorial conference about the 4.0 Industry in 2020. This includes all you need to know about smart factories,

This conceptual map collects the content that was exposed in the sectorial conference about the 4.0 Industry in 2020. This includes all you need to know about smart factories, useful data about the sector in the city and those professional profiles that are the most needed.

Author: Barcelona Activa
Publishing date: 01-2021

Open

Mapa conceptual: Logística_2020

11-2020 | *** | Catalan | Beginner

Conceptual map which collects all of the content that was presented and debated in the context of a "Jornada sectorial" (sectorial conference) about the economic sector of Logistics. It

Conceptual map which collects all of the content that was presented and debated in the context of a "Jornada sectorial" (sectorial conference) about the economic sector of Logistics. It includes the new trends and the most valued skills in the New Logistics.

Author: Barcelona Activa
Publishing date: 11-2020

Open

Mapa Conceptual: Economia Blava

01-2020 | *** | Catalan | Beginner

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de l'Economia Blava, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de l'Economia Blava, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Author: Barcelona Activa
Publishing date: 01-2020

Open

Conceptual map: Logístics (2019)

09-2019 | *** | Catalan | Beginner

In this conceptual diagram you can consult the content spoken on the "sector day" of logistics, while you are discovering and navigating through documents related to this sector.

In this conceptual diagram you can consult the content spoken on the "sector day" of logistics, while you are discovering and navigating through documents related to this sector.

Author: Barcelona Activa
Publishing date: 09-2019

Open

Informe sectorial: La Logística a Catalunya. Juny 2018

06-2019 | * | Catalan | Beginner

Informe sectorial amb les claus principals i les tendències del sector de la Logística a Catalunya. Elaborat pel departament d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

Informe sectorial amb les claus principals i les tendències del sector de la Logística a Catalunya. Elaborat pel departament d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

Author: Generalitat de Catalunya
Publishing date: 06-2019

Open

more Documents

Related Videos (3 of 3)

Jornada sectorial: Economia blava

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants en la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de l'Economia Blava en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Indústria 4.0

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Indústria 4.0 en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Sector de la logística

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de la logística en el futur de l'ocupació.

Useful links (5 of 13)

Centro Español de Logística (CEL)

10-05-2021 | *** | Spanish | Advanced

Organització sense ànim de lucre que té l'objectiu de contribuir al desenvolupament del sector logístic a Espanya. El CEL porta a terme investigacions sobre les més innovadores tècniques de

Organització sense ànim de lucre que té l'objectiu de contribuir al desenvolupament del sector logístic a Espanya. El CEL porta a terme investigacions sobre les més innovadores tècniques de gestió logística i les tendències del negoci; realitza programes formatius i organitza fòrums de debat entre empreses i experts nacionals i internacionals.

http://www.cel-logistica.org

Indicadors laborals de la Indústria 4.0

27-04-2021 | ** | Catalan | Beginner

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2019. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2019. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona

Date of issue: 02-10-2019

https://infogram.com/industria-40-2019-1h9j6q11qx7v4gz?live

El Consorci de la Zona Franca

31-12-2020 | ** | English | Advanced

En aquesta web es dona informació detallada sobre el Consorci, motor de desenvolupament econòmic i social, el Polígon Industrial de la Zona Franca, àrees industrials i activitats logístiques que

En aquesta web es dona informació detallada sobre el Consorci, motor de desenvolupament econòmic i social, el Polígon Industrial de la Zona Franca, àrees industrials i activitats logístiques que s'hi desenvolupen, projectes i altra informació d'actualitat.

https://www.zfbarcelona.es/

Estudio del Sector Logístico 2014: Gestión de la cadena de suministro en España - SEPE

31-12-2020 | ** | Spanish | Advanced

L'Estudi del Sector Logístic 2014, elaborat per el SEPE, ofereix informació actualitzada i validada per diferents experts i agents socials del sector que han aportat els seus coneixements i

L'Estudi del Sector Logístic 2014, elaborat per el SEPE, ofereix informació actualitzada i validada per diferents experts i agents socials del sector que han aportat els seus coneixements i opinions. També s'ofereix informació sobre la projecció de futur del sector, en relació a l'ocupació i la formació professional, a través d'entrevistes, enquestes i reunions realitzades per els tècnics de l'Observatori de les Ocupacions del SEPE.

https://www.sepe.es/HomeSepe/que-es-el-sepe/comunicacion-institucional/publicaciones/publicaciones-oficiales/listado-pub-mercado-trabajo/sector-logistico.html

Infografia: La Formació Professional i la Logística a la Regió Metropolitana de Barcelona

29-12-2020 | *** | Catalan | Beginner

Infografia de la Fundació BCN Formació Professional que presenta les oportunitats laborals de la Formació Professional en Logística i les noves tendències del sector logístic.

Infografia de la Fundació BCN Formació Professional que presenta les oportunitats laborals de la Formació Professional en Logística i les noves tendències del sector logístic.

Date of issue: 13-11-2020

https://www.fundaciobcnfp.cat/wp-content/uploads/2020/10/Info_Logistics_A4_4-cat.pdf

more Links

Display Industry's jobs:
Mobility and Logistics

Aeronautics

Logistics and freight management

Urban mobility

Mapa conceptual logística 2020Mapa conceptual logística
 

 Send

Enviar


Regulations

In compliance with Organic Law 15/1999, of 13 December, under the Personal Data Protection Act, we inform you that data collected will form part of an automated file, under the ownership of BARCELONA ACTIVE SPM S.A., with registered office at 162-164 Calle Llacuna, Barcelona, with the aim of managing enrollments and of informing of the company's activities and services within its field of action. You will be able to exercise access rights, rectification, cancel cancellation and/or opposition via written communication to the Legal Services of BARCELONA ACTIVE SPM S.A. at the aforementioned address.

 

Quick access and copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Headquarters
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE