Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Venedor/a d'establiment; promotor/a de vendes; assessor/a de vendes

Descripció

El dependent/a venedor/a d'establiment de moda i complements és la persona responsable d'acollir, atendre i vendre directament a la clientela productes relacionats amb la moda i els complements, com per exemple, peces de vestir, corbates, sastreria, calçat, llenceria, roba interior, joieria, bijuteria, bosses, bosses de viatge, maletins, guants, rellotgeria, etc.

Aquests/es professionals són responsables d'assessorar a la clientela, avaluar les seves preferències i necessitats estètiques, i facilitar els productes que s'hi avinguin en cada cas. Un dels seus principals objectius és ampliar i consolidar la cartera de clients que s'adreça a l'establiment, proporcionant i venent els productes que no exigeixen una formació tècnica i realitzant una atenció personalitzada, satisfactòria i de qualitat.

Habitualment, aquest perfil professional està en dependència del o la responsable de botiga o del o la cap de secció.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
 • Identifica les necessitats de la seva clientela realitzant les preguntes que siguin necessàries a l'efecte de precisar tan bé com sigui possible els productes que demandin.
 • Respon a les preguntes de la clientela i dóna informació sobre els productes de l'establiment i els serveis afegits que s'ofereixen (prova de productes, per exemple)
 • Orienta a la clientela cap al lloc, departament o secció on es situen els productes que satisfan la seva necessitat, a l'efecte de no introduir temps morts en l'atenció al mateix. Sovint desenvolupa tasques d'assessorament estètic.
 • Presenta a la clientela els diferents productes/serveis que poden satisfer les seves necessitats; assessorant-la de forma precisa i ordenada sobre característiques particulars, avantatges i inconvenients.
 • Pren mides per adaptar la peça de vestir a les necessitats de la clientela, si s'escau.
 • Assegura el cobrament introduint de forma precisa i ràpida els codis de producte i/o preus a través de teclats o escàner. Verifica l'autenticitat dels diferents mitjans de pagament i procedeix, si s'escau, al segellat de documentacions relatives a la garantia i/o empaquetament del producte.
 • Supervisa l'estoc i controla les existències de productes. Contribueix a realitzar l'inventari de productes.
 • Anima el punt de venda, preparant les prestatgeries de productes, optimitzant espais i buscant la complementarietat dels articles. Col·labora en les modificacions periòdiques dels aparadors, combinant els productes i altres elements, seguint criteris d'imatge de l'empresa. Reposa els articles esgotats seguint els criteris i procediments de col·locació habituals.
 • Manté actualitzades les etiquetes de preus i lliura materials publicitaris/promocionals ocasionalment i d'acord amb les instruccions rebudes.
 • Duu a terme les accions de fidelització de la clientela marcades per la direcció comercial.
 • Detecta les necessitats d'aprovisionament en funció de les vendes efectuades per a l'actualització permanentment de l'estoc. Comprova les vendes realitzades en un període de temps a través dels bons de venda o la introducció informàtica de codis.
 • Pot assumir la funció de l¿encarregat/da o del o la cap de secció en absència d'aquestes figures.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE