Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Perforador, Anellador corporal

Descripció

És el professional que realitza perforacions en qualsevol part del cos, amb l'objectiu de col·locar un objecte de metall o altres materials, amb una finalitat normalment decorativa. Actualment, aquesta professió la poden dur a terme els professionals d'estètica amb una formació complementària adequada. També la realitzen infermeres o tècnics de laboratori sanitari.

Tasques

  • Rep i atén al client, assessorant-lo sobre la col·locació del piercing, possibles ubicacions, tipus d'arracada, etc. Està obligat a informar-lo dels riscos relacionats: al·lèrgies, problemes de cicatrització, etc., i de les mesures d'asèpsia que s'han de prendre per a evitar-los.
  • Un cop s'ha decidit tot sobre la pràctica, prepara i esterilitza tot el material i l'instrumental de treball que s'utilitzarà, incloent-hi el piercing, un cop s'hagi escollit adientment.
  • Observa l'anatomia del client, localitza un punt sobre el que no sigui perillós actuar, neteja la zona i la desinfecta.
  • Per a evitar dolors, anestesia o congela la zona.
  • Marca els punts d'entrada i de sortida de l'agulla. Subjectant la pell amb pinces procedeix a realitzar la perforació i col·loca la joia. Si és necessari, tapa i tracta la perforació.
  • Realitza les cures i el seguiment del treball.
  • Informa de les pautes de manteniment higiènic.
  • Elimina tot el material d'un sol ús utilitzat, seguint la normativa de seguretat i higiene.
  • Habitualment, el piercer també és l'encarregat de la botiga de l'establiment, en el cas que existeixi. Realitza vendes, comandes de material, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE