Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Perforador/a, Anellador/a corporal

Descripció

És el/la professional que realitza perforacions en qualsevol part del cos, amb l'objectiu de col·locar un objecte de metall o altres materials, amb una finalitat normalment decorativa. Actualment, aquesta professió la poden dur a terme els/les professionals d'estètica amb una formació complementària adequada. També la realitzen infermers/es o tècnics/ques de laboratori sanitari.

Tasques

  • Rep i atén la clientela, assessorant-lo sobre la col·locació del piercing, possibles ubicacions, tipus d'arracada, etc. Està obligat/da a informar dels riscos relacionats: al·lèrgies, problemes de cicatrització, etc., i de les mesures d'asèpsia que s'han de prendre per a evitar-los.
  • Un cop s'ha decidit tot sobre la pràctica, prepara i esterilitza tot el material i l'instrumental de treball que s'utilitzarà, incloent-hi el piercing, un cop s'hagi escollit adientment.
  • Observa l'anatomia del client, localitza un punt sobre el que no sigui perillós actuar, neteja la zona i la desinfecta.
  • Per a evitar dolors, anestesia o congela la zona.
  • Marca els punts d'entrada i de sortida de l'agulla. Subjectant la pell amb pinces procedeix a realitzar la perforació i col·loca la joia. Si és necessari, tapa i tracta la perforació.
  • Realitza les cures i el seguiment del treball.
  • Informa de les pautes de manteniment higiènic.
  • Elimina tot el material d'un sol ús utilitzat, seguint la normativa de seguretat i higiene.
  • Habitualment, el piercer també és l'encarregat/da de la botiga de l'establiment, en el cas que existeixi. Realitza vendes, comandes de material, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE